Ayva Reçeli
07-12-2014| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
Malzemeler:
1 kilo ayva
1 kilo toz şeker
yarım limon suyu
4-5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yapılışı:
Ayvaları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soymadan ortadan ikiye bölün. Çekirdek kısımlarını çıkartıp bir kenara koyun. Ayvaları dilediğiniz şekilde doğrayın ve 1 bardak limonlu suya koyun. Çekirdek kısımlarını, tarçını, karanfili temiz bir tülbente koyup ağzını düğümleyin ve ayvaların içine ekleyin. Üzerine toz şekeri döküp bir gece bekletin.
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
İçindeki çekirdeklerin olduğu keseyi de süzüp çıkarttıktan sonra reçeli sıcak iken kavanoza doldurun. Kavanozun ağzına küçük poşet geçirin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Reçelinizi güle güle yiyin, afiyet olsun.
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
| Ayva Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta

Ayva reçeli tarifi almadan önce yararlarını okudum dudağım uçukladı. Bundan sonra evin her yerine ayva koyucam birileri yesin de sağlıklı olsun diye :)
YanıtlaSil