Ayva Reçeli
07-12-2014Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Malzemeler:
1 kilo ayva
1 kilo toz şeker
yarım limon suyu
4-5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yapılışı:
Ayvaları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soymadan ortadan ikiye bölün. Çekirdek kısımlarını çıkartıp bir kenara koyun. Ayvaları dilediğiniz şekilde doğrayın ve 1 bardak limonlu suya koyun. Çekirdek kısımlarını, tarçını, karanfili temiz bir tülbente koyup ağzını düğümleyin ve ayvaların içine ekleyin. Üzerine toz şekeri döküp bir gece bekletin.
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
İçindeki çekirdeklerin olduğu keseyi de süzüp çıkarttıktan sonra reçeli sıcak iken kavanoza doldurun. Kavanozun ağzına küçük poşet geçirin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Reçelinizi güle güle yiyin, afiyet olsun.
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Ayva Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Ayva reçeli tarifi almadan önce yararlarını okudum dudağım uçukladı. Bundan sonra evin her yerine ayva koyucam birileri yesin de sağlıklı olsun diye :)
YanıtlaSil