Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği
07-12-2014Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği |
Malzemeler:
2 adet hazır yufka
1 fincan sıvı yağ
içi için:
100 gr. ıspanak
100 gr. taze kaşar loru
1 adet soğan
tuz, karabiber, pulbiber
üzerine çörek otu, susam
Yapılışı:
Önce iç malzemeyi hazırlayın. Ben buzluğumdaki hazır yıkanmış ıspanakları çıkardım. Soğanı incecik doğrayın, ıspanakları da incecik doğrayıp loru da ekleyin ve tuz, baharatları karıştırıp güzel bir iç malzeme elde edin. Yufkanın birini tezgaha serin ve bir kaç kaşık sıvı yağ döküp yağı yufkanın her yerine yedirin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz içten yufkanın kenarlarına yayın ve rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üzerine susam ve çörek otu serpin, çok az yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yarım saat altı üstü kızarana dek pişirin. Fırından çıkartıp servis yapın. Kıyır kıyır ve de çııtır çıtır böreğinizi afiyetle yiyin.
Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği |
Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği |
Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: