Elmalı Toplar ( ikramlık )

03:02 Dilek Toksoy 0 Comments

19-12-2014


Elmalı Toplar
Eskiden arkadaş günlerinde çok yaptığım bir tatlı..Lop lop ağzınıza atıp tatlı ihtiyacınızı minimum zararla kapatabileceğiniz cinsten, kalorisi az..Yapımı da çok basit ve pratik, yılbaşını evde geçirecekseniz misafirleriniz için çok güzel bir alternatif tarif olabilir..Elmalı, bol fındıklı, tarçın kokulu, kepekli bisküvili lezzet topları nasıl yapılıyor bir bakalım. Haydi mutfağıma buyrun:


Malzemeler:

2 adet elma

1 çay bardağı az dövülmüş fındık içi

1 yemek kaşığı bal veya pekmez

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1 paket vanilya

1 paket kepekli bisküvi

1 kase hindistan cevizi

süslemek için nar taneleri ve renkli şekerlemeler

Yapılışı:

Elmaları yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Elmaları rendeleyip bir pişirme kabına koyun ve üzerine tarçın, bal ve ya pekmez koyup hafif pişirin. Elmalar piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bisküvileri elinizle ufalayıp karışıma katın, fındıkları ve vanilyayı da ekleyip bir kaşıkla iyice birbirlerine yedirin. Kıvamı pişmiş kek kıvamında oluyor. Daha sonra küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin. Ortalarına kürdan batırıp tabağın kenarlarını nar taneleri ve renkli şekerlemelerle süsleyin. Herkese afiyet olsun. 

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: