Elmalı Toplar ( ikramlık )
19-12-2014Elmalı Toplar |
Malzemeler:
2 adet elma
1 çay bardağı az dövülmüş fındık içi
1 yemek kaşığı bal veya pekmez
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kepekli bisküvi
1 kase hindistan cevizi
süslemek için nar taneleri ve renkli şekerlemeler
Yapılışı:
Elmaları yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Elmaları rendeleyip bir pişirme kabına koyun ve üzerine tarçın, bal ve ya pekmez koyup hafif pişirin. Elmalar piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bisküvileri elinizle ufalayıp karışıma katın, fındıkları ve vanilyayı da ekleyip bir kaşıkla iyice birbirlerine yedirin. Kıvamı pişmiş kek kıvamında oluyor. Daha sonra küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin. Ortalarına kürdan batırıp tabağın kenarlarını nar taneleri ve renkli şekerlemelerle süsleyin. Herkese afiyet olsun.
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Elmalı Toplar |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: