Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak
17-12-2014Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Malzemeler:
1 kilo kabak
1 adet kuru soğan
300 gr. kıyma
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kimyon pul biber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz, karabiber,
1 çay bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
Kabakları traşlayıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyip fırın tepsisine koyun. Kabakları tuzlayıp baharatlayın, çok az da yağ koyun.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Şimdi kıymalı harcı hazırlamaya başlayın. Bunun için önce soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave edip sotelemeye devam edin. Kırmızı biber ve domatesi de küçük doğrayıp tavaya ilave edin. Salçayı, tuz ve baharatarları da ekledikten sonra karıştırarak bir süre daha pişirin. Pişirdiğiniz sosu kabakların üzerine dökün.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Isıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak |
Dilek'le Mutfakta
Evde yemek seçen birileri olunca böyle yemekleri yapamıyor olmak sıkıntı benim için. Kendime yapmak fikri de çok sıkıcı. Ellerinize sağlık.:)
YanıtlaSilyaa sormayın evdekiler sevmeyince maalesef yiyemiyoruz sevdiğimiz yemekleri, mesela bende kara lahana yiyemiyorum, evdekiler sevmez..bende kendime yapmaya üşeniyorum..ancak eş dost akrabada bulursakk..sevgiler benden de..teşkrler
SilEllerinize sağlık Dilek hanımcım. Nefis olmuş gerçekten. Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmm...:)))
YanıtlaSilTeşkrler Seldacığım, kocaman öptümm
SilÇok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık. Kabağı ben de çok severim ama ev halkı maalesefffffff... Sevgiler
YanıtlaSilah o kabak sevmeyenler ahh..sevgilerimi yolladım ve de öptüm
Sil