Hamsili Kaygana

17:08 Dilek Toksoy 5 Comments

01-12-2014


Hamsili Kaygana
Sıra geldi hamsili kayganaya..Biliyorsunuz Kaygana Karadeniz yöresinden Trabzon'a ait çok leziz ve pratik bir yemek tarifidir. Kaygana yumurta, mısır unu ve bol yeşillikle yapılan bir omlet çeşidi aslında. İçine hamsi koymak tabi ki pratik zekalı Kardenizlilerin aklına gelmiş ve hamsi severlere bu güzel tarifi kazandırmış. Haydi sizde bir deneyin ve sonucu görün, inanın mükemmel oluyor. 


Malzemeler:

200 gr. kılçığı ayıklanmış hamsi

2 adet yumurta

1 su bardağına yakın süt

1 çay bardağı mısır unu

yarım çay bardağı un

2-3 dal yeşil taze soğan

maydanoz, taze nane

tuz, karabiber, pul biber

Pişirmek için 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Hamsileri küçük parçalar halinde kesin ve çukur bir karıştırma kabına alın. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. 

Hamsili Kaygana

Hamsili Kaygana

Hamsili Kaygana
Tavayı ocağa koyun ve zeytinyağını ekleyip ısınmasını bekleyin. Daha sonra karışımı dökerek tavaya yayın. Orta ısılı ateşte arkalı önlü çevirerek pişirin. 

Hamsili Kaygana

Hamsili Kaygana

Hamsili Kaygana
Hamsi Kaygana servise hazır, tavadan düzgünce alıp servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun. 

Hamsili Kaygana

Hamsili Kaygana

Hamsili Kaygana
                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. benim balıkla pek aram yok ama çocuklarım için ideal bir tarif olmuş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıkla aranız olmamasına üzüldüm, çünkü bedenimize olan faydaları çok..Bari çocuklar yesin Eylemcim..bol bol yedir emi.. teşkrler yorumun için..sevgiler

      Sil