Evde Künefe Yapımı

13:13 Dilek Toksoy 11 Comments

12-01-2015

Evde Künefe Yapımı
Çok sevdiğim bir tatlıdır künefe..Dışarıda yemeğe çıktığımda özellikle İstanbul'da gittiğim bir restoran vardı mutlaka yediğim bir tatlıydı. Peynirle kadayıf, tereyağının mis kokusu ve hafif şurubuyla sıcak sıcak mideye indirdiğimiz o güzel tadı evde yapmak hiç zor değil. Hatta benim gibi kadayıfı çok alın ve buzluğa tereyağlayıp poşetleyin ve atın. Canınız çektiğinde çıkarın ve künefenizi yarım saatte pişirip afiyetle yiyin. Antakya yöresine ait bu tatlıyı çok severim siz de seviyorsanız ve evde yapmak isterseniz tarifime bir göz atın, inanın çok basit..


Malzemeler:

250 gr. tel kadayıf

1 çorba kaşığı pekmez

3-4 çorba kaşığı tereyağı

100 gr. tuzsuz dil peyniri

şerbeti için:

1 su  bardağı toz şeker

1.5 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

Kadayıfları elinizle tel tel ayırın, tereyağını eritip ılınınca kadayıflara bulayıp kadayıfları güzelce yağlayın. 

Derin küçük bir tavayı ısıtın ve kadayıfın yarısını tavaya döşeyin, elinizle bastırın. Üzerine dilimlediğiniz dil peynirlerini dizin. Peynirlerin üzerini kadayıfın diğer yarısıyla kapatın ve sıkıca bastırın. Ocağı kısık ateşte tutun ve kadayıfın üzerine ağır bir kapak koyun.

Evde Künefe Yapımı

Evde Künefe Yapımı



 Altı kızarınca düz bir kapakla tersine çevirin ve tersinin pişmesini sağlayın. Ağır ağır pişsin. Önceden pişirip soğuttuğunuz şerbeti kadayıf ilk sıcaklığını attıktan sonra 4/3 lük kısmını üzerine gezdirin. Beş dakika sonra şurubun son kısmını da tekrar üzerine gezdirin ve sıcak iken afiyetle yiyin. 

Evde Künefe Yapımı

Evde Künefe Yapımı

Evde Künefe Yapımı


       Herkese afiyet olsun..

                                       Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

11 yorum:

  1. Kunefeye bayilirim. Burada bir turk pidecisinde cok arada yiyorum. Birkerede evde denedim nefis oldu ama pekmez kullanmamistim..tekrar denemek sart oldu..gelsin kilolar :()) sevgiler Dilekcim.
    Ellerine saglik afiyet olsun !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, yorumun için teşekkrler..pekmez eklemeyi bir arkadaşımdan duymuştum..iyi kızrmış görünmesi ve lezzetlenmesi içinmiş..gelsin kilolar..kış mevsimi kilo sever, hamur sever..yaza veririz canım..sevgiyle öptüm seni..

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım.Çok severim tarifin aklımda olsun.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ozaycım..bloğumla ilgilenemedim 15 gündür..geç yanıt verdiğim için özür dilerim ve yorumun için çok teşkrler, selamlar..)

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim lezzetine bayıldığım bir tatlı..teşşkrler

      Sil
  4. Künefe deyince akan sular duruyor. Kilo falan düşünülemiyor. :) Bir de evde knefe yapmaya başlarsak o zaman kötü. Ama mutlaka deneyeceğim bir cesaret edip. Elinize sağlık süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle İlhan bey, kırk yılda bir yiyorum bende zaten..sürekli yaparsak yandık...) yorum için çok teşkrler..

      Sil
  5. Çok güzel anlatmışsınız. Evde tatlı istediğimizde yapılabilecek güzel bir tarif .Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bim künefelerine alışık ben deniz için gerekli bir tarif olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. konya künefe bu harika tarif için sizlere çok teşekkür ediyor. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil