Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

14:39 Dilek Toksoy 0 Comments

15-02-2015

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )
Kuru incir reçeli, reçel çeşitlerimiz arasında özel yerini aldı. Taze incir reçelindeki lezzetin aynısını kuru incir reçelinde de yakalamanız mümkün. Yapımı gayet basit, eğer doğal ve ilaçsız incir bulursanız hemen bu tarifi deneyin ve kahvaltı sofralarınıza incir reçeliyle renk katın. İçine koyacağınız susam ve ceviz, dilerseniz fındık,fıstık ile de tadına tat katın. 


Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )


Malzemeler:

1 kilo kuru incir

1.5 kilo toz şeker

1.5 litre su

1 limon suyu

1 adet çubuk tarçın

4-5 adet karanfil

1/2 çay kaşığı tereyağı

1 fincan ceviz

1 çorba kaşığı kavrulmuş susam

Dilerseniz fındık içi, fıstık vs.. 

Yapılışı:

İncirlerin saplarını kesin ve ılık suda 15 dk kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün. Şerbeti için şekeri ve suyu derin bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca incirleri ilave edin, tarçın ve karanfilleri de ekleyin, bir kaç taşım kaynayınca ocağın altını kısın ve yarım saat reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Reçel kıvamına gelen şerbete limon suyu ve yarım çay kaşığı tereyağı ekleyin, karıştırın. Kavrulmuş susamları ve cevizleri ekledikten sonra da bir taşım daha kaynatıp reçeli ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.  Temiz ve kuru kavanozlara doldurun, kapağını sıkıca kapatın ve serin, ışık almayan bir dolapta saklayın. Herkese afiyet olsun.

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )



Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: