Kuzu Şiş

22:15 Dilek Toksoy 2 Comments

18-02-2015

Kuzu Şiş
Şiş kebap yemek için illaki bir kebapçıya gitmeniz gerekmiyor. Siz de benim gibi evde gayet güzel ve lezzetli şiş kebap yapabilirsiniz. Buradaki  püf noktası, etlere süreceğiniz sosun yani marinenin lezzetidir. Hafta sonu için özel bir gün ya da midenize bayram ettirmek  gibi bir amaçla yola çıkalım ve pahallı da olsa ayda bir bunu yapamaya çalışalım mı dersiniz..Bir restoranda yemenin de keyfi başka tabi ama ev de de keyifli oluyor..Yanında bulgur pilavı, bol yeşillik salatalar ve içecek olarak ayran vs..


Malzemeler:

1 kilo kuzu kuşbaşı

kuyruk yağı

Marinesi için:

1 adet soğan rendesi

1 fincan zeytin yağı

2-3 yemek kaşığı yoğurt

tuz, karabiber, kimyon,kırmızı toz biber, pul biber, defne yaprağı, biberiye

3-4 diş ezilmiş sarımsak

Yapılışı:

Marine için yazdığım tüm malzemeleri karıştırın. 

Kuzu Şiş Marinesi
 Etleri kürdan şişlere aralarına kuyrukyağı parçalarından koyarak dizin, yani etleri şişe geçirin. Bu kısmı biraz oyalayıcı..
Kuzu Şiş

Kuzu Şiş
 Daha sonra sostan fırça yardımıyla etlerin üzerine sürün, sonra sosun tamamını etlerin üzerine gezdirin ve sosu etlere yedirin. 
Kuzu Şiş
 Etlerin üzerini strech filmle kaplayın ve buzdolabında bir gece bekletin. 
Kuzu Şiş

Pişireceğiniz zaman dolaptan çıkarın ve ızgarada ya da benim gibi fırının ızgarasında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. 

Kuzu Şiş

Kuzu Şiş
 Yanında ben bulgur pilavı ve salata yaptım..
Kuzu Şiş
Salata

                   Herkese afiyet olsun..Sevgi ve Selamlar..

                                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                              Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Lezzetini sanirim kuyruk yagi veriyor.Harika gözüküyor.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sulecim..hem o hem de marinede beklemesi..aaa bir de biberiye..yorum için çokl teşkrler

      Sil