Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap
19-02-2015Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Kocaman mantarları bulunca hemen satın aldım ve çok sevdiğim fırında mozzarella peynirli mantar kebabı pişirdim. O gün değerli misafirlerim vardı, pek beğendiler bu tontiş mantar kebapları. Tereyağı ve peynirin nefis kokusuyla pişen mantarlar çok lezzetli oldular her zamanki gibi. Ama ben böyle iri olanlarına bayılıyorum, yerken inanılmaz keyif alıyorum. Yapımı çok kısa süren bu pratik tarifi deneyin derim..Herkese şimdiden afiyet olsun.
Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Malzemeler:
1 kilo iri kültür mantarı
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı mozzarella peyniri rende, ya da kaşar rendesi
tuz, karabiber, kekik
yarım limon suyu
Yapılışı:
Mantarları suyun altında yıkayın, orta kısmını bir kaşık yardımıyla çıkarın ve limonla ovun, hafif tuzlayıp pişireceğiniz tepsiye dizin.Orta kısmından çıkanları da tepsiye serpiştirin. Mantarların ortasına bir çay kaşığı tereyağı, bir tutam peynir, karabiber, kekik, dilerseniz pul biber serpiştirin.
Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Fırında Mozarella Peynirli Mantar Kebap |
Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve mantarları fırına verin. İyice pişirip fırından alın ve sıcak sıcak servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Mantarlar suyunu salar ve ben bu suyu seviyorum, siz isterseniz suyu servis tabağına koymayabilirsiniz.
Afiyetle Kalın..
Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Fırında Mozarella Peynirli Mantar Kebap |
Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
ellerinize saglik :) yeni bir şey ögrenmişolduk :)
YanıtlaSilRic. ederim Hayal hanım..sevgiler
SilDilek Hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil