Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz
20-02-2015Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Kereviz sevenler değişik bir tarif arıyorlarsa bu tarife bir göz atsın. Kayısı ayrı bir hava ve tat vermiş, denedim ve çok beğendiğim için sizlerle ben de paylaşmak istedim. Tarif için Kendi Mutfağında Şefime çok teşekkürler..
Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
3-4 sap taze yeşil soğan
kereviz yaprakları
3-4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 fincan zeytinyağı
6-7 adet kuru kayısı
1 adet portakal suyu
tuz
1 çay kaşığı toz şeker
4-5 ince dilim taze zencefil ya da 1 yemek kaşığı safran ( ben kullanmadım ama siz mutlaka kullanın..evde yoktu da...) )
Yapılışı:
Kerevizin kabuklarını soyun ve limon suyuyla ovun. Kalp şeklinde bir aparatla kerevizlere kalp şekli verin.
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz |
Dilek'le Mutfakta
Değişik olmuş. Kayısılı .. Afiyet olsun.Ellerine sağlık
YanıtlaSilŞenizcim çok teşkrler canım..görüşmek üzere..)
SilKereviz bile saraylı oldu;)) biz hala sıradan;)) valla bayıldım bu safranlı, sarımsaklı, kayısılı tarife. Kuru meyveler işin içine girince, saraylıların damak tadlarının gücünü anlıyoruz. Ellerine sağlık arkadaşım;)
YanıtlaSilhahahhaa..ne de güzel yazmışsın..malum kişi saraylı oldu ya.. acaba kerevizi bu haliylemi yiyor merak ediyorum..amann ne anlar onlar kerevizden..yorumuna bayıldım çok teşkrler canımcım..öptümm
SilDilek Hanım ellerinize sağlık. Çok güzel yapmışsınız. Çok teşekkür ederim bu güzel tarifi yaptığınız için. Sevgiler...))
YanıtlaSilAsıl ben teşekkür ederim, değişik kereviz yemeği tarifi ararken sizin tarif çok güzel oldu..benden de kocaman sevgiler Kezban hanım...)
Sil