Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz

01:46 Dilek Toksoy 6 Comments

20-02-2015

Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz
Görünüşü ve lezzetiyle tam bir saraylı olan bu yemeğin tarifi Kendi Mutfağında Şef'ten..

Kereviz sevenler değişik bir tarif arıyorlarsa bu tarife bir göz atsın. Kayısı ayrı bir hava ve tat vermiş, denedim ve çok beğendiğim için sizlerle ben de paylaşmak istedim. Tarif için Kendi Mutfağında Şefime çok teşekkürler..


Malzemeler:

1 adet orta boy kereviz

3-4 sap taze yeşil soğan

kereviz yaprakları

3-4 diş sarımsak

1 adet limon suyu

1 fincan zeytinyağı

6-7 adet kuru kayısı

1 adet portakal suyu

tuz

1 çay kaşığı toz şeker

4-5 ince dilim taze zencefil ya da 1 yemek kaşığı safran ( ben kullanmadım ama siz mutlaka kullanın..evde yoktu da...) )

Yapılışı:

Kerevizin kabuklarını soyun ve limon suyuyla ovun. Kalp şeklinde bir aparatla kerevizlere kalp şekli verin. 
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz
Kereviz saplarını ve taze soğanları doğrayıp tencereye koyun. Üzerine safran gezdirin. Ya da benim gibi taze zencefil dilimleri koyun. 
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz

Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz
Daha sonra üzerine kalp şeklindeki kerevizleri yerleştirin. Sarımsakları da aralarına dizin. Kerevizlerin üzerine kalp şekli verdiğiniz kayısıları da dizdikten sonra tuz, şeker, portakal suyu, zeytinyağını karıştırıp üzerlerine dökün. Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte üzerine bir tabak koyarak pişirin. Aynı dolma pişirirken olduğu gibi..
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz
Piştikten sonra ılınmaya bırakın ve daha sonra servis tabağına alın. Afiyetle ve keyifle bu güzel ve sağlıklı yemeği yiyin,yemeyenlere de  yedirin..
Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz

Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz

Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz

Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz
                                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. Değişik olmuş. Kayısılı .. Afiyet olsun.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenizcim çok teşkrler canım..görüşmek üzere..)

      Sil
  2. Kereviz bile saraylı oldu;)) biz hala sıradan;)) valla bayıldım bu safranlı, sarımsaklı, kayısılı tarife. Kuru meyveler işin içine girince, saraylıların damak tadlarının gücünü anlıyoruz. Ellerine sağlık arkadaşım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahhaa..ne de güzel yazmışsın..malum kişi saraylı oldu ya.. acaba kerevizi bu haliylemi yiyor merak ediyorum..amann ne anlar onlar kerevizden..yorumuna bayıldım çok teşkrler canımcım..öptümm

      Sil
  3. Dilek Hanım ellerinize sağlık. Çok güzel yapmışsınız. Çok teşekkür ederim bu güzel tarifi yaptığınız için. Sevgiler...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim, değişik kereviz yemeği tarifi ararken sizin tarif çok güzel oldu..benden de kocaman sevgiler Kezban hanım...)

      Sil