Kıymalı El Açması Börek
24-02-2015
Kıymalı el açması böreği yapalı neredeyse iki ay oldu, bir türlü yayınlayamadım. O kadar nefisti ki..Kızım ve damadım geleceği gün yapmıştım. Artan hamurlardan da sepet yapmıştım, o da çok şeker oldu. Bir kaç bezeden de patatesli iç yapıp rulo sardığım yağlı yufkaları gül böreği şeklinde sardım.
Kıymalı el açması böreği aynı boşnak böreği hamurundan yaptım ve daha ufak bezeleri yağlayıp elimle açtım. Boşnak böreği tarifim bu linkte..Tezgahın üzerinde açtığım yağlı bezelerin baş kenarlarına kıymalı içten koyup rulo sardım ve daha sonra 10 cm. aralıklarla kestim ve tepsiye dizdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serptim. Önceden ısıttığım 180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirdim.
Ben bu böreği çok seviyorum, elim öyle alışmış ki artık hiç zor gelmiyor ve zevkle yapıyorum.
Siz de yaparsanız afiyet olsun..
|
Kıymalı El Açması Börek |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
TEŞKRLER CANIM..OLSA DA YESEK ŞİMDİ..)
YanıtlaSilMerhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba Tuğba hanım, sayfama hoşgeldiniz..güzel paylaşımlarda görüşmek üzere selam ve sevgiler..bende size konuk oluyorum az sonra...
YanıtlaSil