Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası
23-02-2015Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Malzemeler:
1 demet kara lahana
8-9 diş ezilmiş sarımsak
1 fincan yemeklik bulgur
4- yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı
acı pul biber
et suyu
Yapılışı:
Lahanaları yıkayıp incecik doğrayın. Ocağa tencereyi koyun ve yarı et suyu yarı su koyun. Yaklaşık bir litre kadar koyduğunuz su kaynayınca lahanaları içine atın. Kaynamaya başlayınca içine ezilmiş sarımsakları ve bulguru katıp karıştırın. Beş dakika kaynattıktan sonra mis gibi kavrulmuş mısır ununu yavaş yavaş ilave edip el mikseriyle devamlı karıştırın. İçine bir miktar iç yağı ve tereyağı atmayı unutmayın.
Bulgurlar şişene kadar pişirin ve ocaktan alıp servis tabağına koyun. Üzerine bolca pul biber serpin ve afiyetle yiyin.
Bu gördüğünüz tencereyi tek başıma yedim, zaten kendime kadar yapıyorum, çünkü evde benden başka yiyen yok..:)
Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası |
Dilek'le Mutfakta
Trabzon bize yakın canım Görele ile arası 1 saat aynı yemek kültürleriniz bizle aynı ben de sonradan katıldım aranıza ama çoğu lezzetlerinizi yapıyorum artık öncesi tadını dahi bilmezdim ve güzel sağlıklı bir mutfak kültürünüz var eline sağlık çok güzel görünüyor kara lahana çorbası afiyet bal şifa olsun canım.
YanıtlaSilKara lahana çorbası güzel olur.Ama ilk deneyenler kokusundan dolayı çok sevmezler..Karadenizin yöreseli:))
YanıtlaSilevet Sevdican hanımcım..kokuyomuşş..yok canım yaa ne kokması..koksa koksa nefiselik kokuyor..teşkrler ve sevgiler..
SilEvet canım sağol yorumların için..bizim yemekleri gerçekten bende çok seviyorum..ayrı bir havası lezzeti var..valla senin sayfanda gördüm de yaptım..evdekiler yemiyor diye bende fazla yapamıyorum..Giresuna da gittim harika yerler, insanları da öyle..sevgiler Vişnapım..:)
YanıtlaSilharika Dilekcim enerjiyi gerçekten tavan yaptıracak bir tarif ancak kolestrol de tavan yapar herhalde bu çorbadan sonra içyağ falan ...(Gerçi lahana belki kolestrole iyi gelir )ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekrler Arzucum ama bu iç yağı bir çay kaşığı kadar bence zararı olmaz..sonuçta hayvanın doğal yağı..Doktorlar zararlı demiyor..her şeyin zaten fazlası zarar dimi arkadaşım..sevgiler
SilHiç denemedim ama bu çorbayı çok met ettiler....Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşkrler Selma hanımcım..inşlh seversiniz bir deneyin..Biz Karadenizlilerin vazgeçilmezlerindendir..
SilEllerinize sağlık, çok severim kara lahana çorbasını, biz içine mısır yarması ve kuru fasulye de ekleriz.Sevgiler
YanıtlaSilTeşkrler Nebiye hanımcım..ne güzel siz de seviyorsunuz..bu tarif biraz farklı asıl tarif sizin dediğiniz gibi..annecim öyle yapar, mısır yarması, barbunya koyar..sevgiler
SilOyyy oyyy oyyy Vişnapımın tarifiyle, rahmetli babacığımın en çok sevdiği ve benim şu yaşa kadar tadına dahi bakmadığım yöresel bir lezzet…
YanıtlaSilEllerine sağlık canım .
Afiyetler olsun sevgiler…
afyetle dilek hanımcığım. Ellerinize sağlık. Macide hanımın tariflerini bende çok beğeniyorum. Şifa olsun
YanıtlaSilNursevin hanımcım teşkr ederim..Ben güya laz kızıyım ama evlenip gidince boşnaklara onlar da sevemezlerse karalahana..ee haliyle yapamadım..arada sırada işte..bu tarif kolaycacık oluyor..Ama tadını iç yağı veriyor kesinlikle..
SilBenimde Karadenizli komşum vardı bana karalahana yı tanıttı. Vazgeçmiyor şimdi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Birgül hanımcım..Karadenizlilerin olmadığı yer yok ki illa bir Karadenizli komşusu olur herkesin ve karalahanayı size tattırır..)..sevgi ve selamlarımı yolladım teşşkrler
SilAhh hala tatmadınız yani bu lezzeti Emel hanımcım..İzmi
YanıtlaSilre geldiğinizde bana uğrayın size tattırayım..Teşkrler Emel..
Yarı karedenizli olarak bende çok severim ama,iç yağ kullanmamıştim bulgurda farklı bir tarif bunuda not ettim elinize sağlık
YanıtlaSilTeşkrler Funda hanımcım..çok güzel ve değişik oluyor bulgurla, içyağıyla da..sevgiler
SilBen de bir Karadeniz kızı olduğum için kara lahananın kokusu burnuma geldi bile :) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAfiyet olsun Ayşegül hanımcım..selamlar
SilDilekciğim Sitendeki müziğinin sence bir anlamı varmı bilmiyorum ama ben beğenmedim birden başlayınca korktum diyebilirim.Kusura bakma düşüncemi paylaştığım için.Kara lahana evet çok lezzetli be besleyici bir çorba bende yaparım ama bende parça et kullanırım.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilGülten hanımcım bir yanlışlık olmalı, benm bloğumda müzik yok ki..hayret ettim doğrusu..öyle bir uygulama yapmadım Gülten hanımcım..ayrıca parça etlisi de güzel olur bilirim..selamlar..:)
SilEllerine sağlık,sarmasını yapıyorum ama çorbasını hiç denemedim.
YanıtlaSilSarması da yemeği de çorbası da her biyeşi bence güzel..yorum için çok teşkrler Sevil hanımcım..selamlr
SilBizim komşular Karadenizli. Sık yaparlar kara lahana yemeklerini.. Bunu bilmiyordum. Ellerine sağlık. :)
YanıtlaSilTeşekrler Yağmurcum, bu tarif sarımsakla ve iç yağınla harika oluyor dene vaallahi eğer karalahana seviyorsan..sevgiler
Sil