Kayseri Katmeri
06-03-2015Kayseri Katmeri |
Malzemeler:
5-6 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kadar su
Yağlamak için 50 gr. kadar tereyağı ya da Ülker Teremyağ
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına elenmiş unu koyun. Tuz ve suyu ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurduktan sonra yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırın ve her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın. Erittiğiniz ve ılınan tereyağını hamurun üzerine bir kaç yemek kaşığı döküp her yerini yağlayın. Yağ yerine isteyenler tahin de sürebilir.
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kahvaltı sofralarında, ikramlarda ve sevdiklerinizi mutlu etmek istediğinizde çok basit ve lezzetli katmeri yapmanızı tavsiye ederim, herkese afiyet olsun tekrar..sevgiyle kalın..
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Kayseri Katmeri |
Dilek'le Mutfakta
Sivaslilarda cok sever :)
YanıtlaSilTereyagli katmer gibisi yok yaninda cay ,beyaz peynir oh, afiyet olsun :) ,ellerinize saglik.
Aslında tüm Türkiye sever canım, sevilmez mi hiç dimi ama..çok teşkrler Sule...)
Silnefis görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil