Kayseri Katmeri

11:57 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

06-03-2015


Kayseri Katmeri 
Damadımın isteği üzerine dün katmer yaptım, benim damat öyle her şey yemez, çok yemek seçer, değişik yemekleri yemez vs vs. En sevdikleri arasında katmer var ve önceki akşamdan hamuru yoğurup yağladım, buzdolabına streçleyip koydum. Bir tanesini pişirdim ve yarın diğer hamurları pişirip damadımın evine gideceğim, sevinsin oğlum. Yapılışı çok basit ve yemesi çok keyifli olan katmerin tarifini bilmeyenler için tarif yazdım buyrun..Dilerseniz yağ yerine tahin de kullanabilirsiniz. Herkese afiyetler diliyorum..


Malzemeler:

5-6 su bardağı elenmiş un

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı kadar su

Yağlamak için 50 gr. kadar tereyağı ya da Ülker Teremyağ

Yapılışı:

Hamur yoğurma kabına elenmiş unu koyun. Tuz ve suyu ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurduktan sonra yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırın ve her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın. Erittiğiniz ve ılınan tereyağını hamurun üzerine bir kaç yemek kaşığı döküp her yerini yağlayın. Yağ yerine isteyenler tahin de sürebilir. 


Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 
Yağladıktan sonra rulo sarıp daha sonra gül şeklinde yuvarlayın ve buzdolabında en az 5 saat hatta bir gece bekletmek üzere bir tepsiye koyun ve buzdolabına kaldırın.Üzerini srteç filmle kaplayın ki kurumalar olmasın. 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 
Beklettiğiniz hamurları tezgahın üzerine alın ve her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız tavada orta ateşte arkalı önlü pişirin. İşte bu kadar basit..

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 
Buzdolabında beklettiğiniz hamurları derin dondurucu kısmında 2-3 ay tutabilirsiniz. Yapmak istediğiniz zaman buzluktan çıkarın ve buzu çözülünce merdaneyle açıp pişirebilirsiniz. Hazır ve pratiklik açısından çok güzel bir fikir..

Kahvaltı sofralarında, ikramlarda ve sevdiklerinizi mutlu etmek istediğinizde çok basit ve lezzetli katmeri yapmanızı tavsiye ederim, herkese afiyet olsun tekrar..sevgiyle kalın..

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 

Kayseri Katmeri 
                                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Sivaslilarda cok sever :)

    Tereyagli katmer gibisi yok yaninda cay ,beyaz peynir oh, afiyet olsun :) ,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tüm Türkiye sever canım, sevilmez mi hiç dimi ama..çok teşkrler Sule...)

      Sil
  2. nefis görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil