Kavak Mantarı Kavurması

00:37 Dilek Toksoy 0 Comments

23-04-2015


Melki (Çintar ) Kavurması
Ege ve Akdeniz taraflarında yetişen bir çam mantarı, pazara alışverişe gittiğimde satıcı ısrarla almamı ve çok lezzetli olduğunu söyleyerek beni inandırdı, ben de aldım. İyi ki de almışım, gerçi arkadaşlar söylüyorlardı bu mantarın çok lezzetli olduğunu ama alıp da denemek nasip olmamıştı. Mantarı çok seven bir bir yemek bloggerı olarak pişirip de paylaşmamak olmaz dedik ve bir güzel kavurup afiyetle yedik. Kalın etli ve inanılmaz lezzetli buldum.Sadece zeytinyağı, tuz ve baharatla..


Malzemeler:

1/2 kavak mantarı 

1/2 çay bardağı zeytinyağı

tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Mantarları güzelce yıkayıp dilediğiniz gibi doğrayın ve kızdırılmış zeytinyağında orta ateşte 10- 15 dakika kavurun. Tuz ve baharatla tatlandırıp servis tabağına alın ve domatesle süsleyin. 

Herkese afiyet olsun canlarım..

Kavak Mantarı Kavurması

Kavak Mantarı Kavurması

Kavak Mantarı Kavurması

 Kavak Mantarı Kavurması

 Kavak Mantarı Kavurması
 Kavak Mantarı Kavurması

Kavak Mantarı Kavurması

Kavak Mantarı Kavurması
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: