Tavada Kesme Makarna Böreği
09-04-2015Tavada Kesme Makarna Böreği |
Makarna böreğini kız kardeşimde yapmıştım ve telefonla çekip facebook'da Dilek'le Mutfakta sayfamda paylaşmıştım.. Herkes çok beğendi ve bir çok da yorum geldi. Bunun üzerine aceleyle hemen nasıl yaptığımı anlatmalıyım sevgili takipçilerime..
Öncelikle söylemeliyimki bu makarna tarifi annemden.. Annemlerin evinde her yıl makarnalar kesilir, yufkalar açtırılır. Her daim makarna bulunur. Kızkardeşim de annemden almış ve ben de o gün küçük kızıma yapıverdim, çünkü o da çok sever. Trabzon'un mis kokan yayla tereyağıyla ve peyniriyle pişirdiğim bu leziz böreği siz de deneyin, harika oluyor. İçine istediğiniz malzeme koyabilirsiniz. Ama bence en güzeli peynir..özellikle eriyen saçaklı peynir olsa daha güzel olur.
Malzemeler:
500 gr. ince açılmış kesme ev makarnası
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr. kaşar loru ya da eriyen saçaklı peynir
Yapılışı:
Kesme makarnaları derin bir kabın içine alın. Kaynar suyla ıslatıp 15 dakika bekletin. Kaynar suyun miktarı makarnaları ıslatacak kadar olmalıdır.
Teflon tavayı ısıtın. Yağları koyup eritin ve ardından makarnaları ekleyip tahta kaşıkla hafifçe kavurun. Ortasına peynir serpin ve makarnayla kapatıp bastırın. Kısık ateşte arkalı önlü kızartın. Altını çevirirken düz bir kapakla ters çevirip diğer tarafını kızartın. Piştikten sonra sıcakken dilimleyip servis edin. Herkese afiyet olsun.
Tavada Kesme Makarna Böreği |
Tavada Kesme Makarna Böreği |
Tavada Kesme Makarna Böreği |
Dilek'le Mutfakta
Nefis görünüyor... Bizim çocuklar buna bayılacak.. Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilElinize sağlık çok değişik bir börekmiş denemek isterim sevgiler
YanıtlaSil