İrmikli Baklava
07-06-2015İrmikli Baklava |
İrmikli baklavayı kim icat etmişse iyi etmiş. Ben çok beğendim. Bu güzel tarifi annem gibi sevdiğim Aynur Yıldız Karataş'dan aldım. O da Nursel'in Mutfağı'nda görüp yapmış. Nevşehir ilimize ait bu güzel tarifi bende sizlerle paylaşmak istiyorum. Haydi buyrun..
İrmikli Baklava |
İrmikli Baklava |
İrmikli Baklava |
Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
irmikli sosu için:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 -2 yemek kaşığı dövülmüş fındık, ceviz
üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
6 su bardağı su
6 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynatıp ılınmaya bırakın.
İrmikli sos için yazdığım tüm malzemeleri tel çırpıcıyla iyice çırpın.
İrmikli Baklava |
Fırın tepsisini hafif yağlayın. Baklavalık yufkalardan 2 adet alın ve tepsiye serin. Üzerine kaşıkla irmikli sostan her yerini kapatacak kadar gezdirin.
İrmikli Baklava |
İrmikli Baklava |
İrmikli Baklava |
Tekrar iki adet yufka alıp sosun üzerine gezdirin. Bu işlemi sos bitene kadar yapın. Bir paket yufkadan kaç gramlıkdı hatırlamıyorum ama 12 tane arttı. Onları da bir güzel patatesli börek yaptım.
Tereyağını eritip yufkaların üzerine fırçayla sürün. Bıçakla dilediğiniz gibi kesin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
İrmikli Baklava |
Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti azar azar kepçe yardımıyla dökün ve üzerini tepsiyle örtüp şerbetin iyice çekmesini bekleyin. Hatta bir gece bekleyince daha güzel oluyor. Servis etmek için dilimleyip servis tabağına güzelce koyun ve afiyetle yiyin, yedirin. Afiyet olsun.
İrmikli Baklava |
İrmikli Baklava |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Bende pek tatlı sevenlerden değilim. Tadını merak ettim deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık.
İlk kez duydum klasik baklavadan daha hafif olmuş gibi duruyor :) Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilDaha önce duymamıştım bu tarifi, tatlı sevmem pek ama benimkiler sever bunu:)))
YanıtlaSilİrmik sevmiyorum baklavanın içinde nasıl olur bilemedim :/
YanıtlaSilNe kadar cok emek harcamissiniz elinize saglik
YanıtlaSilHiç duymamıstım elinize sağlık merak ettim tadını.
YanıtlaSilBen buna bayıldım ellerine sağlık...
YanıtlaSilev baklavası güzel olur ben severim hazırları ise sevmem ay pekde kolay gibi ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilMerhaba, irmikli tarifler dikkatimi çekiyor, şiddetle önerdiğiniz için deneyeceğim:) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif denemek lazım.Teşekkürler.
YanıtlaSilİlk kez duyuyorum ellerinize sağlık,
YanıtlaSil