Kekik Reçeli
08-06-2015Kekik Reçeli |
Benim fikrimi sorarsanız, ben çok beğendim ve kesinlikle öneririm. Alışkın olduğumuzun dışında bir tat, birebir kekik kokusunu, reçeli yerken alıyorsunuz. Pazarda taze kekik bolca var bu aylarda, ben de alıp iki şekilde değerlendirdim. Reçel yapıp sattığım için değişik reçeller yapmaya bayılıyorum. Ama şöyle bir şeye de var tabi, her meyvenin , çiçeğin reçeli yapılabilir ama tercih meselesi. Çiçek reçellerinden gül reçelini seviyorum. Hanımeli, sümbül, leylak vs. gibi reçelleri tattım ve sevemedim. Ama seven olursa yaparım elbette. Merak ettim yaptım ve beğendiğim için izleyicilerimle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
150 gr. taze kekik ( kursundan da olur)
6 su bardağı su
6 su bardağı toz şeker
1 adet küçücük limon tuzu
yarım limon suyu
Yapılışı:
Kekiklerin sap kısımlarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve süzün. Suyu tencereye koyun ve kaynatın. Kaynayan suya kekikleri atıp 15 dakika kadar kaynatın.
Kekik Reçeli |
Daha sonra süzün ve kekikleri elinizle sıkın, iyice suyu çıksın. Süzgeçten geçtiği kadar kekik yapraklarıyla, süzdüğünüz suya şeker ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kısık ateşte reçel kıvamı alana kadar kaynatın. Küçük bir limon tuzu ekleyip kaynatmaya devam ettikten sonra reçel kıvamına gelene şerbete limon suyu ekleyin ve 5 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Bal kıvamında bir reçel olmalı. Reçeli soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra temiz, steril bir cam kavanoza boşaltın. Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Herkese musmutlu ve lezzet veren kahvaltılar diliyorum.
Kekik Reçeli |
Kekik Reçeli |
Kekik Reçeli |
Kekik Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Güzel görünüyor ellerinize sağlık:) Kekik reçeli bahanesi ile diğer reçel tariflerinize de göz attım. Bana değişik gelen güzel tarifleriniz var...
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel gözüküyor. Şu yaşıma kadar hiç reçel yapmadım,cesaret edemedim. Ama sayenizde deneyeceğim galiba :)
YanıtlaSilDeğişik bir tarif olmuş kekik ve şekeri pek bağdaştıramadım ama :)
YanıtlaSil