Kekik Reçeli

21:35 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

08-06-2015

Kekik Reçeli
Değişik reçel arayanlar bu tarifi deneyebilir. Kekiğin o dayanılmaz kokusunu bu kez etlerde değil de tatlı olarak denemeye ne dersiniz...
Benim fikrimi sorarsanız, ben çok beğendim ve kesinlikle öneririm. Alışkın olduğumuzun dışında bir tat, birebir kekik kokusunu, reçeli yerken alıyorsunuz. Pazarda taze kekik bolca var bu aylarda, ben de alıp iki şekilde değerlendirdim. Reçel yapıp sattığım için değişik reçeller yapmaya bayılıyorum. Ama şöyle bir şeye de var tabi, her meyvenin , çiçeğin reçeli yapılabilir ama tercih meselesi. Çiçek reçellerinden gül reçelini seviyorum. Hanımeli, sümbül, leylak vs. gibi reçelleri tattım ve sevemedim. Ama seven olursa yaparım elbette. Merak ettim yaptım ve beğendiğim için izleyicilerimle paylaşmak istiyorum. 






Malzemeler:

150 gr. taze kekik ( kursundan da olur)

6 su bardağı su

6 su bardağı toz şeker

1 adet küçücük limon tuzu

yarım limon suyu

Yapılışı:

Kekiklerin sap kısımlarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve süzün. Suyu tencereye koyun ve kaynatın. Kaynayan suya kekikleri atıp 15 dakika kadar kaynatın.
Kekik Reçeli


 Daha sonra süzün ve kekikleri elinizle sıkın, iyice suyu çıksın. Süzgeçten geçtiği kadar kekik yapraklarıyla, süzdüğünüz suya şeker ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kısık ateşte reçel kıvamı alana kadar kaynatın. Küçük bir limon tuzu ekleyip kaynatmaya devam ettikten sonra reçel kıvamına gelene şerbete limon suyu ekleyin ve 5 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Bal kıvamında bir reçel olmalı. Reçeli soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra temiz, steril bir cam kavanoza boşaltın. Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. 

Herkese musmutlu ve lezzet veren kahvaltılar diliyorum. 


Kekik Reçeli

Kekik Reçeli

Kekik Reçeli

Kekik Reçeli

                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Güzel görünüyor ellerinize sağlık:) Kekik reçeli bahanesi ile diğer reçel tariflerinize de göz attım. Bana değişik gelen güzel tarifleriniz var...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel gözüküyor. Şu yaşıma kadar hiç reçel yapmadım,cesaret edemedim. Ama sayenizde deneyeceğim galiba :)

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir tarif olmuş kekik ve şekeri pek bağdaştıramadım ama :)

    YanıtlaSil