Kozalak Mantısı
24-07-2015Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Yemeğin aslında üzerine konulan kıymalı harçtır. Ben bir değişiklik yapıp kavurma etle yaptım ve çok beğendik. Bu akşam kızımla beraberiz ve o da çok beğendi. Aslında kızcağız kilo verme çabasında ve benim yemeklerimi yemeden de duramıyor..Galiba ona kötülük ediyorum..
Her zaman da yapmıyorum, arada mideleri şımartmak lazım dimi ama..dedik ve hemen tarife geçtik arkadaşlar...
Malzemeler:
2 adet hazır yufka
300 gr. kıyma ya da kavurma
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber,kimyon
biberiye, defne yaprağı..(biraz abarttım mı..)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Yufkaları üst üste koyup mutfak tezgahına serin. Önce dörde sonra sekize sonra da 12 parçaya bölüp sigara böreği yapacak şekilde bıçakla kesin. Bir pipet bulun ve yufka parçalarını geniş yerinden pipete sarıp uç yerini ıslatıp sarma işlemini bitirin. Pipeti yavaşça çekip çıkartın ve tüm yufka dilimlerini aynı şekilde sarıp bir tabağa dizin.
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Çoğu hamarat hanım benim gibi buzluğuna koyar böyle önceden hazırlayıp. Pratiklik açısından çok iyi oluyor. Buzluğa koyarken aralarına yağlı kağıt koyup öyle dizin ki yapışmasınlar.
Kıymalı harç için önce soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında soteleyin. Daha sonra kıymayı koyup kavurun. Ben kıyma yerine kavurma et koydum. Küp şeklinde doğradığınız biber ve domatesi de ekledikten sonra tuz ve baharatlarını da ilave edip biraz daha pişirin. En son ben biraz da maydanoz doğradım.
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Derin bir kızartma tavasında ya da fritözde yağı kızdırın ve alacağı kadar sardığınız yufkaları kızgın yağın içine atıp güzelce kızartın. Kızarttığınız kozalak mantılarını kağıt havluya alın ve yağlarının süzülmesini bekledikten sonra büyükçe bir servis tabağına alıp dizin.
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Kozalak Mantısı |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Mantının her türlüsüne bayılırım. onca emeklerden sonra birazda kendimizi şiımartmamız lazım. Afiyet olsun canım.
YanıtlaSilTeşekkrler Feraycım..valla çok kilo aldım ve eskisi gibi çabuk veremiyorum temebelliğimden..
YanıtlaSil