Kızılcık Şerbeti ( kompostosu )

06:19 Dilek Toksoy 6 Comments

15-09-2015

Kızılcık Şerbeti ( kompostosu )
Kızılcıklar Oldu mu Selelere Doldu mu Heyyy

Gönderdiğim Çoraplar Ayağına Oldu mu..

Mendili Eline Mendil Verdim Geline

Kara Kına Yollamış Yar Benim Ellerime..

Bu güzel halk türküsüne konu olan kızılcık meyvesini sevmeyen var sa kızarım. O mayhoş o değişik tadına doyum olmaz. Kızılcıktan neler yapılır neler..
En kolayı da şerbetini yani kompostosunu yapmak. Bunun yanında reçeli, marmelatı, pestili, turşusu ve hatta tarhanası bile yapılıyor. Güya bu sene tarhanasını yapacaktım ama kısmet olmadı bir türlü. Bol fotoğraf da çekemedim ama tekrar alınca çekip ekleyeceğim. 

Tam mevsiminde olduğumuz kızılcık meyvesini alıp buzlukta da muhafaza edebilirsiniz. Eğer imkanınız var sa mutlaka buzluğa koyun ve canınız şerbet çektiğinde çıkarıp şekerle kaynatın. 

Şerbetleri, kompostoları, hoşafları küçüklüğümden beri çok severim. Çocuklarıma da alıştırdım, inanın bizim evde kola tarzı içecekler alınmazdı, binde bir yani.. Bir kere bana o kadar iyi geliyor ki, idrarımdan anlıyorum. Kanım tazeleniyor adeta, enerji doluyorum bir anlamda. Mutlaka size tavsiyem dolabınızdan kompostoları eksik etmeyin, yaz kış bulunsun, neden mi, tabi ki sağlıklı beslenmek için..

Malzemeler:

1 kilo kızılcık

5 lt. su

5 su bardağı toz şeker ( miktarını kendi ölçülerinize göre ayarlayabilirsiniz )

1 adet limon suyu

Yapılışı:

Kızılcıkları suyun altında güzelce yıkayıp büyük bir tencereye suyu ekeleyip koyun. Kaynamaya başlayınca şekeri ve limon suyunu da ekleyip kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Dilerseniz karanfil, tarçın koyabilirsiniz ama ben koymadım. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve canınız istediğinde özellikle akşamları soğuk soğuk için. Şifa olsun herkese...

Kızılcık Şerbeti ( kompostosu )

Kızılcık Şerbeti ( kompostosu )
                                     Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                    Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. Dilek hanım merhabalar
    Herkes çok sevmez ama ben bayılırım hafif buruk tadına. Kızılcık bilmeyenler bile var. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Birgül hanım, yorum için teşkrler, bilmeyen de var demkki..ben bu tada bayılıyorum, kızların da öyle..ama çok çabuk bitiyor, buzluğa koyamadım, kaçırdım..sevgi ve selamlar

      Sil
  2. Ellerine sağlık abla çok güzel benimde favorim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, buzluğa atttın mı ..ben atamadım..(

      Sil
  3. Merhaba blogunuzu blog canların grubunda gördün takibe aldım banada bekliyorum mutlaka :)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk memnun oldum, bloğuma hoşgeldiniz, bende sizi takibe alıyorum..selam ve sevgiler

      Sil