Sade Mayalı Poğaça Tarifi
05-09-2015Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kaya tuzu
6-7 su bardağı un
susam ve çörek otu
Yapılışı:
Çukur bir yoğurma kabına ılık süt ve şekeri mayayla beraber koyun ve 15 dakika mayanın erimesini bekleyin. Daha sonra ılık suyu ve yoğurdu , yumurtaların iki tanesinin sarısını ayırıp kalan kısımlarını,tuzu ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Ardından unu eleyerek yavaş yavaş bu karışıma yedirin. Elde edeceğiniz hamur ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur olsun. Hamurun üzerine bir kapak örtüp 1 saat dinlendirin. İyice kabaran hamuru tekrar yoğurun. Ben hamurla oynamayı çok seviyorum. Çeşitli şekiller vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarına bir kaç damla zeytinyağı damlatıp bir fırça yardımıyla bu karışımdan sürün. Susam ve çörek otu serpip 15-20 dakika daha tepside bekletin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden kızdırın.
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Yeterince bekleyen poğaçaları fırına verip altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve taze ve yumuşak kalmaları için ilk sıcaklıkları geçince temiz bir beze sarın. Bu poğaçaları buzdolabınızda 1 hafta saklayabilirsiniz. İster mikrodalgada ısıtın, ister tost makinesinde aynı tazeliği koruyacaktır. Herkese afiyet olsun.
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Sade Mayalı Poğaça |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: