Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği

16:53 Dilek Toksoy 18 Comments

08-10-2015

Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği
Ege'nin nefis Girit kabaklarından ne yaparsan yap lezzetli olur. Kabak sağlığımız için tüketmemiz gereken gıdalar arasında önemlidir. Size bir sır vereyim kabakla ilgili..Kabağın suyunu içmek sinüzit hastalığı için birebirdir, bunu da unutmayalım. Zeytinyağlı yemeği, bağırsakların sağlıklı çalışması bakımından oldukça faydalıdır. Hafif hafif bir yemek arıyorsanız kabaktan uzak kalmayın..


Malzemeler:

1 kilo Girit kabağı

1 adet iri domates

1 adet soğan

1 kahve fincanı pirinç

1/2 çay bardağı zeytinyağı

bol taze nane, maydanoz

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kabakların dış yüzeyini kazıyıp bütün bir şeklide bırakın. İyice yıkayıp bir kenara alın. Yemeklikl doğranmış soğanı zeytinyağında hafif soteleyin. Küp doğranmış domatesi de ekleyip biraz daha kavurun. Ardından kabakları tencereye dizin ve yıkanmış süzülmüş pirinci de tencereye ekleyin. 1 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve üzerine yıkanmış, doğranmış bol taze nane eve maydanoz serpip tencerenin kapağını kapatın. Soğuduktan sonra yemesi daha lezzetli oluyor. Pamuk gibi yumuşak ve lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için ideal bir tarif..Herkese afiyet olsun canlar.

Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği

Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği


Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği
                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                               Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

18 yorum:

  1. Bu yemeği çok severim, sizinki de çok lezzetli duruyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bende çok severim, benm yemeklerim de lezzetli olur yani..) selamlar

      Sil
  2. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. kabak yemeğini ailem egeli olmasına rağmen sevemedim sıcak yemeyi tercih ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman size kızrtması olsun ..sevgiler canm

      Sil
  4. Çok sevdiğim bir sebze. Sizde çok güzel lezzetlendirmişiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgülcüm bloğumdaki yorumları maillerime giremiyordum o yüzden geç cevaplıyorum..sorun çözüldü..yorumun için çok teşekkrler canm sevgiyle..

      Sil
  5. Ay bayılırım ben buna. Harika bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelliğim hemen size de yapabilirim şip şak..sevgiler

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Aslıcım çok teşekrler..sevgiyle..

      Sil
  7. Evet ya kabağı fazla sevmememe rağmen bu sene Ayvalık'ta o küçük üzerinde çiçekleriyle kabakları görünce hemen hergün kabak yedik. Sizin tarifiniz de en başta sağlık açısından süper bol yeşilliğiyle.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan bey, ben kabağı çok sevenlerdenim, harika bir sebze..

      Sil
  8. her şekilde severim ellerine sağlık yalnız merak ettim suyu derken? haşlama suyumu içilecek sinüzit için merak ettim :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım geç yanıt verdiğim için özür dilerim, bir kaç aydır bakamadım bloğuma..sorunun yanıtına gelince kabağı çiğden meyve sıkma makinesinde suyunu çıkarıp içiyorum. Çok selamlar..

      Sil