Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği
08-10-2015Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği |
Malzemeler:
1 kilo Girit kabağı
1 adet iri domates
1 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
bol taze nane, maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabakların dış yüzeyini kazıyıp bütün bir şeklide bırakın. İyice yıkayıp bir kenara alın. Yemeklikl doğranmış soğanı zeytinyağında hafif soteleyin. Küp doğranmış domatesi de ekleyip biraz daha kavurun. Ardından kabakları tencereye dizin ve yıkanmış süzülmüş pirinci de tencereye ekleyin. 1 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve üzerine yıkanmış, doğranmış bol taze nane eve maydanoz serpip tencerenin kapağını kapatın. Soğuduktan sonra yemesi daha lezzetli oluyor. Pamuk gibi yumuşak ve lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için ideal bir tarif..Herkese afiyet olsun canlar.
Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği |
Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği |
Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği |
Dilek'le Mutfakta
Bu yemeği çok severim, sizinki de çok lezzetli duruyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet, bende çok severim, benm yemeklerim de lezzetli olur yani..) selamlar
SilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
çok teşkrler..sevgiler
Silkabak yemeğini ailem egeli olmasına rağmen sevemedim sıcak yemeyi tercih ediyorum..
YanıtlaSilo zaman size kızrtması olsun ..sevgiler canm
SilÇok sevdiğim bir sebze. Sizde çok güzel lezzetlendirmişiniz.
YanıtlaSilBirgülcüm bloğumdaki yorumları maillerime giremiyordum o yüzden geç cevaplıyorum..sorun çözüldü..yorumun için çok teşekkrler canm sevgiyle..
SilAy bayılırım ben buna. Harika bir tarif.
YanıtlaSilGüzelliğim hemen size de yapabilirim şip şak..sevgiler
SilElinize sağlık (:
YanıtlaSilAslıcım çok teşekrler..sevgiyle..
SilEvet ya kabağı fazla sevmememe rağmen bu sene Ayvalık'ta o küçük üzerinde çiçekleriyle kabakları görünce hemen hergün kabak yedik. Sizin tarifiniz de en başta sağlık açısından süper bol yeşilliğiyle.Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlhan bey, ben kabağı çok sevenlerdenim, harika bir sebze..
Silher şekilde severim ellerine sağlık yalnız merak ettim suyu derken? haşlama suyumu içilecek sinüzit için merak ettim :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Canım geç yanıt verdiğim için özür dilerim, bir kaç aydır bakamadım bloğuma..sorunun yanıtına gelince kabağı çiğden meyve sıkma makinesinde suyunu çıkarıp içiyorum. Çok selamlar..
Silteşekkr ederim Tülaycım..
YanıtlaSil