Arpacık Soğanlı Etli Yahni Yemeği

13:23 Dilek Toksoy 27 Comments

18-11-2015
Arpacık Soğanlı Etli Yahni
Etli yemek sevenlerin en çok tercih ettiği tariflerden. Minnacık arpacık soğanla dana etinin birlikte yarattığı enfes lezzet şöleni yapmaya niyetiniz varsa tarifime bir bakın. Sofranızda güzel bir ana yemek seçeneği..


Malzemeler:

yarım kilo arpacık soğan

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet domates

tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

Arpacık soğanların kabuklarını sıyırıp ayıklayın ve bol suyla yıkayın, süzülmeye bırakın. Bu işlem biraz sıkıcı..


Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Arpacık Soğanlı Etli Yahni
Kuşbaşı doğranmış etleri yıkadıktan sonra tencereye koyup yüksek ateşte zeytinyağıyla soteleyin. Daha sonra altını kısın ve sotelemeye devam edin. Kabukları soyulmuş ve tavla zarı şeklinde doğranmış domatesi, salçayı da ilave edip karıştırın. Domatesler yumuşayınca bir su bardağı kadar su koyup etler yumuşayıncaya dek kısık ateşte pişirin. Dilerseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz daha çabuk pişmesi açısından..


Arpacık Soğanlı Etli Yahni
Etler yumuşayınca arpacık soğanları ekleyip suyunu da kontrol edin, gerekirse su ilave edin. Yemeğin suyu az olmalıdır, çok sulu olmamalıdır. Kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan almaya yakın tereyağı ve tuz ekleyin.


Arpacık Soğanlı Etli Yahni

 Piştikten sonra servis tabağına alın ve biraz kekik, karabiber ve pul biberle süsleyip afiyetle yiyin. 


Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Arpacık Soğanlı Etli Yahni

Arpacık Soğanlı Etli Yahni


Herkese afiyet dolu günler dilerim.

                              Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                   Dilek'le Mutfakta


BENZER TARİFLER

27 yorum:

  1. Nasıl güzel bir görüntü elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  2. harıkalar yaratmıssınız elinize saglık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika olan sizlerin yorumları, çok teşekkr ederim canm selam ve sevgiler..

      Sil
  3. Soğanları birisi atıkların yemek kolay diyorum. Sabrınıza ve emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Aynen öyle canım, şu soğanları birisi ayıklasa çok basit ve lezzetli bir yemek...)teşekrler canım benm..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bayılırım bu minicik soğanların tadına bir de etle birleşince enfeeesss....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol güzelim valla aynen öyle et ve soğan başka bişi değil..enfess..sevgiler canm

      Sil
  6. soğanları başkası ayaklasın fikrine katılıyorum ve tarif on numara diyorum:))))
    Birisi de çıkıp işte ben ayıkladım satıyorum derse hiç şaşırmayacağım:))))))))))
    Komşu abla da patates oturtmasını hep bu arpacık soğanla yapar .
    Öncelikle arpacık soğanı soyan eller için sonra tarif için ellerine sağlık teşekkürler diyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanımcım çok teşekkrler güzel yorumun için..sorma yaa bir bu küçük soğanların kabuğunu soymak bir de bamya ayıklamak çok siinir...) sevgi ve selamlarımı yolladım canm..

      Sil
    2. Acaba soyulmuş soğan mı satsam..)

      Sil
    3. İzmir'de benim bulunduğum bölgede bazı manavlarda bu arpacık soğanlarını soyulmuş olarak da satıyorlar :)

      Sil
  7. elinize sağlık arpacık soğan ya da soğansız yemek yok ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım, biliyomusun evlendiğimde 18 yaşındaydım ve yemeklere soğan konulduğunu bilmiyordum....) sevgiler

      Sil
  8. O soğanlar tek başına bir yemek miss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeeet..soğan yemeklerin baştacıdır..sevgiler

      Sil
  9. Ben eti sevmem ama ara sıra evdekilere yaptığım bir yemek bu. Onlar bayılıyorlar... Ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et sevmeyen için etsizi de olur canım..selamlar

      Sil
  10. çok leziz görünüyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkr ederim canım..selam ve sevgiler

      Sil
  11. En sık yaptığım yemeklerdendir. Ben de bir noktayı ilave etmek istiyorum: Bu yemeği pişirirken içine katacağınız çok az miktardaki kimyon tadında harikalar yaratacaktır. Bir de göveçte pişirirseniz çok daha lezzetli olur.

    YanıtlaSil
  12. Cok güzel , ellerinize saglik

    YanıtlaSil