Bugün Benim 50. Doğum Günüm

02:07 Dilek'le Mutfakta 10 Comments

27-05-2016




Doğum tarihimi saklamam, neyse yaşım o..27-05-1966 da sabah 7 de doğmuşum. Sinopta deniz kıyısında bir evde, hastane de de değil.. Ve aradan geçen 50 yıl dile kolay..ömrün yarısı demek değil mi..sanki 100 yaşına kadar yaşayacakmış gibi konuştum..Ayyy istemem o kadar yaşamak, elim kolum tutarken, kimseye muhtaç olmadan dünyadan göçüp gideyim inşlh. 


50 yaşına gelmek sanki bana daha kutlanası geldi, alışığım ben doğum günlerimi kutlamaya.. Küçüklüğümde her yıl yapılırdı kutlamalar, annem babam çok önem verirlerdi. Bana kendimi özel hissettiren aileme çok teşekkür ediyorum, minnettarım.. Babamı kaybedeli 4 ay olmuş bile..Onsuz geçen ilk doğum günüm bu..Arardı beni her doğum günümde..kısa ve net bir kaç kelime söyler kapatırdı..Telefonda konuşmayı sevmezdi..Buruk olmak istemiyorum, onsuz hayat farklı olsa da o benim mutlu olmamı isterdi ve o yüzden ben mutluluğu seçiyorum.

Doğum günleri jet hızıyla geliyor maşallah, her yıl yaş aldıkça daha bir olgunlaşıyoruz..Daha ne kadar olgunlaşabilirimki bilmiyorum. Aslında bana kalsa ben hala babamın küçük kızıyım, çocuk gibiyim. Onca acılar yaşadım, darbeler aldım, hayat bana gülmedi belki bazı konularda ama ben hayata inat hep güldüm, hep kendime önem verdim. Sevdim mi tam sevdim, çocuklarım, eşim, annem babam kardeşlerim, arkadaşlarım kim var sa hayatımda hepsini çok sevdim, yürekten sevdim ben..Kıymet bilen bildi bilmeyen aldı başını gitti ne diyim..Bana göre sorun yok..hee çok da üzenler oldu beni hayatta ama bu  duygusal Dilek her zaman başardı kendini iyi etmeyi..hep daha güçlenerek yoluma devam ediyorum ben. Bunun yanında hayata bakışım bazı konularda değişti..Kafamı fazla yormuyorum öyle her şeye inanın. Çaba sarfetmem gerektiği kadarını yapıyorum. Benim için hayatta en değerli şey sevgi ve saygıdır. Hoş görüm ise sonsuzdur.. İki güzel kızım olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum, hayatın bana en güzel hediyesi onlar..Ve biliyorum ki her zaman yanımdalar.

50. doğum günümde kendimi çok mutlu hissediyorum, hayatımda eksikler var, daha yaşayamadığım çok şeyler var ve umarım hepsi gerçek olur.. Hak etmekse ben hak ettiğimi düşünüyorum ey hayat..Artık benden aldıklarını geri verme zamanı..Lütfen adil ol ve beni fazla sınama..bak sınaya sınaya dersini aldın işte..sen yenildin ben değil..Olduğum gibi kalmaya devam edeceğim ben, kimse için de kendimi değiştiremem bil..Korkmuyorum hiç bir şeyden, hiç bir acı beni yıkamaz ..Annelerin tek korkusu vardır buna sözüm yok o da evlatlarımın acı çekmesine dayanamam..

Hep hayal ederdim gençliğimde..neyi mi..? Ben çok güzel resim çizerim boyarım. Emekli olup deniz kenarında küçük bir evim olsun ve ben orada bol bol resim yapayım..işte bunu daha yapamadım..Bunun dışında yaşamak istediğim özel isteklerim var..Yaaa bir de şunu anladım hayatta..gerçekten kin duymayı sevmem ama enayi yerine konulmayı hazmedemediğim zamanlarım olmuştu ve o kişilerin aslında yaptığı kötülüklerin kendi başlarına döndüğünü gördüm ve anladım ki ben boşuna üzülmüşüm..Daha göreceğim günler olacak adım gibi eminim bundan. O yüzden çok rahatım, inanılmaz huzurla doluyum. Ben kendimle gurur duyuyorum, ne kadar yanlışlar yapsam da onarmayı becerebildim. Allahla aram iyidir, o hep benim yanımda biliyorum..Ondan başka da bana yar olmadı hayatta..Bunu bilmek ve anlamak huzur verici..Neşemden, sağlığımdan, ruhumdan eksik etme beni Allahım..Ne kadar ömrüm kaldıysa kendim için her zaman iyiliği, güzelliği ve en önemlisi SEVGİYİ seçiyorum. Hayatı akışına bırakıyorum ve 50. yaşımı kutluyorum. NOKTA

                                                                  Dilek Toksoy




BENZER TARİFLER

10 yorum:

  1. Thank congratulations on your birthday!!
    You are great and I hope you meet many more full of health and wellness!!
    Happy day ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I was very happy and I thank you continue to live healthy.. loves

      Sil
  2. nice mutlu ve keyifli yaşlar diliyorum o zaman sevgiler :-))

    YanıtlaSil
  3. Nice güzel yaşlarınız olsun Dilek Hanım sevdiklerinizle hep sağlıkla hep huzurla...

    YanıtlaSil
  4. nice yıllara dilek,
    ben senden 6 ay önce bu çok önemli yaşa girdim:))yazıya dökülmemiş duygularım seninkilere çok benzer:)
    hayallerine kavuşman dileğiyle.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bloğunuzu ilk defa keşfettim, sizin de güzel yazılarınız var, daha detaylı okuyacağım, bu aralar pek mesgulum..Ama yorumunuz için ve ilginiz için çok teşekr ediyorum..Bu arada isminizi bulamadım bloğunuzda..sevgi ve saygılar..

      Sil
  5. Nice güzel yaşlara. Ne güzel anlatmışsınız :) Mutluluğunuz, neşeniz ve yaşama sevinciniz daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem hanımcım, yorumunuz için çok teşekkr ediyorum, sağolun varolun..sevgi ve selamlarımı yolladım..

      Sil