Meksika Mutfağı ve Denemeniz Gereken 5 Yemek

10:13 Dilek'le Mutfakta 0 Comments








Farklı tatlara ve özellikle de baharatlı yemeklere düşkün olanlara hitap eden Meksika mutfağından mutlaka denemeniz gereken 5 ünlü yemek, sizi kendine aşık edecek.
Meksika mutfağı, Avrupa ve özellikle de İspanyol etkileri taşıyan ama ana hatlarını mısır, fasulye, avokado, domates ve çili biberi gibi yerel malzemelerin belirlediği çok sayıda orijinal yemeğe sahiptir. Bol baharat ile probleminiz yoksa seveceğiniz yemeklere sahip olan Meksika mutfağının en popüler yemeklerini tanıdıktan sonra siz de bu mutfağın hayranları arasına katılacaksınız.
Enchilada
Enchilada, Meksika mutfağı dendiği zaman birçok kişinin ilk aklına gelen yemektir. Bu popüler yemeği yapmak için et, tavuk ya da çeşitli sebzeler veya dilediğiniz diğer malzeme kombinasyonları, mısır "tortilla"sı ile dürümlenir ve üzerinde leziz çili biberi sosu dolaştırılır. Farklı sos ve malzemelerle çok çeşitli varyasyonları yapılabilen bir yemek olan "enchilada", özellikle Meksika mutfağına yeni adım atacaklar için ideal bir seçim olacaktır.
Taco
Kısaca et, baharat ve mısırın muhteşem birleşimi olarak tarif edilebilecek olan "taco" da en az "enchilada" kadar popüler bir Meksika yemeğidir. Taze mısır "tortilla"larına doldurulmuş tavuk ya da biftek ve enfes "guacamole" sosu ile "taco", dünyanın birçok yerinde de bulunabilecek bir yiyecek olsa da tabii ki Meksika'da yendiği zaman başka bir anlam kazanıyor.
Chiles en Nogada
"Chiles en Nogada", Meksika bayrağının renklerini tabağınıza taşıyacak bir yemek. "Poblano" çili biberinin içini "Picadillo" denen et, baharat ve meyve karışımı ile doldurarak yapılan "Chiles en Nogada", Puebla'da ortaya çıkmış bir yemek ve geleneksel olarak daha çok ağustos ve eylül aylarında yapılıyor. Eğer özellikle bu aylarda Meksika'ya gidecek olursanız mutlaka tadına bakın.
Tamale
"Tamale", binlerce yıldır yenen geleneksel bir Meksika yemeği. İçi genellikle et ya da tavuk ile doldurulan hamurların mısır ya da muz yapraklarına sarılıp pişirilmesiyle hazırlanan "tamale", ek olarak "salsa" ya da "mole" soslarını da içerir. Otantik et yemekleri arasındadır ve daha çok kahvaltı ve öğle yemeği olarak servis edilir.
Pozole
"Pozole", geleneksel bir Meksika çorbasıdır. Mısır lapası ve et ile yapılan -genelde domuz eti kullanılır- çorbada; soğan, sarımsak, biber ve avokado gibi malzemeler de kullanılır. İçerik bakımından zengin bir çorba olan "pozole"; doğum günlerinde, evliliklerde ve yeni yıl kutlamalarında da sıklıkla servis edilir.
Meksika mutfağı, özellikle acı yemeklerden vazgeçemeyenleri memnun edecek geniş bir menüye sahiptir. Yukarıda saymış olduklarımız ve daha farklı damak tatlarına hitap eden çok sayıda yemek tarifi için http://www.herkessofraya.com/ adresine göz atıp Meksika'ya gitmeden de bu yemekleri evde kendi kendinize kolayca pişirip tadabilirsiniz.


BENZER TARİFLER

0 yorum: