Nişan Şerbetim

16:15 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

26-05-2016








21-mayıs gecesi küçük kızım Aylin'in evlilik yolunda attığı ilk adım olan nişanını kutladık. Benim için çok özel olan bu gün de gelen misafirleri ağırlamak, onları memnun etmek çok önemliydi.
Çok şükür alnımızın akıyla misafir ettik herkesi, her şey çok güzeldi. İsteme, söz , nişan bir aradaydı. Dünürlerim çook uzaktan geldiler, onları memnun etmişizdir inşallah.  Söz mendilleri hazırlandı, masamıza koyacağımız yiyecekler hazırlandı. Nişan pastamızı çok sevdiğim arkadaşım yaptı sağolsun..Harika bir pastaydı, hem görsel hem da tat açısından on üzerinden on verdik. Ev baklavasını teyzem kendi elleriyle açtı, ona da çok teşekkür ediyorum. Sarmaları, biber dolmalarını annem, kızkardeşim hep beraber akşamdan sarıverdik. Nişan sabahı mercimekli köftemi yoğurdum ve özenle köfte şekli verip servis tabağına dizdim. Poğaçaları komşumuz yaptı, su böreği ve ısırganlı boşnak böreğini teyzem getirdi.Tahinli kurabiyeyi kızkardeşim yaptı sağolsun. Dünürler de iki tepsi baklava getirmişler. Güllü lokumlar gül kolonyası, gül kokan mendiller..her şey gül kokulu oldu. Bu özel gece Berat kandiline denk geldiği için de ayrıca bir mutluluk verdi herkese..Hayırlısı olsun bebeğim için, inşallah Allah tamamına erdirsin, musmutlu yaşasınlar.



















İçecek olarak şerbet yapmamı öneren sevgili arkadaşım Sevinç'in önerisini dinledim ve lohusa şerbeti olarak bilinen şerbete vişne ve nar ekleyip harika bir şerbet yaptım. Yüzükler takıldıktan sonra ver dedi ama ben ilk geldikleri zaman ikram ettim, tatlı konuşalım, tatlı başlasın dedim. 

Şerbetin tarifi şöyle:

500 gr. kızamık şekeri ( lohusa şekeri olarak da isteyebilirsiniz tüm aktarlar da var )

2 adet çubuk tarçın

7-8 adet karanfil

yarım kilo vişne ( buzluktan )

yarım kilo nar taneleri ( buzluktan )

5 litre su

5 su bardağı toz şeker

üzeri için ceviz içi, fındık, badem vs

Yapılışı:
,
Büyük ve derin bir tencereye kızamık şekerini ve suyu koyun. Kaynamaya başlayınca kızamık şekeri eriyecektir. Ardından vişneleri, nar tanelerini, tarçın ve karanfilleri ekleyip 15-20 dakika orta ateşte kaynatın. Kıpkırmızı renk alan şerbeti ocaktan alın ve ince bir süzgeçten geçirip daha sonra cam kavanozlara dikkatlice aktarın. Üzerine bolca ceviz, fındık içi badem koyarsanız daha bir güzel oluyor içmesi..Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. İsterseniz içine votka ekleyebilirsiniz alkolden hoşlanırsanız. Aslında kola, fanta içeceğinize bu tür içecekleri evde kendiniz yapıp daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Önümüz mübarek Ramazan ayı ve bu tür şerbetler bu özel aya da çok yakışır, tavsiye ederim.













                                           Herkese Afiyet Olsun..

                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

8 yorum:

  1. Hayırlı uğurlu olsun,rabbim tamamına erdirsin...herşey çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Tülin hanım, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhabalar sevgili dilek ablacım rabbim yerine yakıştırsın hayırlı, uğurlu, olur umarım her iki taraf için'de sanki sizinle dünür olmuş gibi hissettim kendimi ve çok değişik bir duygu içten his ederek okudum, herşey harika olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Canımm ne kadar içten yazmışsın, çok teşekkr ederim sana, elimden geleni yaptım ve güzeldi her şey, rabbim tamamına erdiirsn hayırlıysa..sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun canım ,mutluluklar diliyorum ,tabi anne marifetli olunca her şey harika görünüyor ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım beenm, sen kadar olamasamda bişeyler yapmaya çalıştım..olmuş değil mi...yorumun için çok teşkrler canımm..güzel şeyler bunlar..sevgiyle öptümm

      Sil
  6. Slm Dilek hnm Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin Dilek hnm sizden ricam teyzenizden ısırganlı boşnak böreğinin tarifini alıp detaylı fotolorla aşamalı eklermisiniz lütfennn hamur işlerinde pek yetenekli deyilim aşamalı fotolarlaeklerseniz mutlu olurum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine hanımcım merhabalar, sizin için o böreği özel yapıp yayınlayacağım merka etmeyin..sevgiler

      Sil