Fırında Peynirli Kabak Sarması
21-08-2016Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Çok güzel bir tarifle burdayım. İnanın yazın rehaveti üzerime çöktü, bir türlü kendime gelemiyorum. Buralar çok sıcak çook..tatilimi de yaptım, artık bir yere gidemem herhalde..Otursam ve biriken tariflerimi yazsam diyordum ve bismillah deyip başladım..umarım peşi gelir..
Kabak sevenler bu tarife bayılacak bence, daha evvel bir tarifim vardı kabak suşi. Bu tarife benzer bir tarif ama sanırım bu daha lezzetli geldi bana. Fırında pişiyor olmasından mı kaynaklanıyor bilemedim ama kesinlikle şahane bir lezzet, deneyin bence.. Yaz, kış sofralarınızda bir alternatif yemek çeşidi olacak ve sık sık yapacaksınız. Yapımı ve malzemeleri pratik ve kolay. Tarifi nerden aldığıma gelince inanın unuttum. Pinterest'te görmüştüm sanırım. İnstagramda da buna benzer bir tarif vardı ve içine lor yerine labne peyniri koymuşlardı. Şimdi tarife geçelim arkadaşlar, bakalım nasıl oluyormuş..
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Malzemeler:
2 adet kabak
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için:
100 gr. taze lor peyniri
2 yemek kaşığı süt kreması
bir avuç maydanoz
Üzeri için:
2 adet domates
tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Kabakları yıkayın ve dış yüzeyini traşlayın. Kabak dilimleme aletiniz varsa onunla uzunlamasına dilimlere ayırın, yoksa keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin. Daha sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip ellerinizle yedirin.
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırın kağıdı serili bir tepsiye dizip fırında 200 derecede hafif pişmelerini sağlayın. Piştikten sonra fırından alın ve kabak dilimlerini bir tepsiye dizin.
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Hazırlamış olduğunuz peynirli, kremalı ve maydanozlu karışımdan her kabak diliminin baş kısmına yeterince koyup rulo şeklinde sarın ve cam bir tepsiye yan yana dizin.
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Üzerine rendelediğiniz ve tuz, karabiberle tatlandırdığınız domatesleri dökün. En son işleminiz,rendelenmiş kaşar peynirini domates rendesinin üzerine serpmek olsun. Şimdi sıra tekrar fırına vermeye geldi. 180 derecede üzerleri kızarana dek pişirin. Dikkat edin yanmasın...)
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup sıcak iken afiyetle yiyin. Tekrar söylüyorum, harika bir lezzet..Dilerseniz içine başka çeşit peynir koyabilirsiniz, süt kreması yerine labne peyniri koyabilirsiniz..gibi gibi..yaratıcılık size kalmış..Herkese şimdiden afiyet olsun, sevgiyle ve afiyetle kalın canlarım.
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Fırında Peynirli Kabak Sarması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Sunumlar harika olmuş, Peynirli Kabak Sarmasından bende yapmak istiyorum ama fotograftaki kesici aletten yok. Kabakları ince kesebilir miyim bilmiyorum. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilYorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Kesici alet olmasa da olur, keskin bir bışakla da dikkatlice kesebilirsiniz...mutlaka deneyin, harika bir atıştırmalık,yardımcı yemek..sevgiler.
Silbol resimli bol anlatımlı enfes bir yemek sunum mükemmel sevgiyle kal canım benim
YanıtlaSilFerihacım yanıtlamakta geciktiğim için affet beni, ancak fırsat bulabildim canm, güzel yorumun için çok teşekr ediyorum canım, elimden geldiğince işte..kocaman sevgilerimi yolladım..ama bu kabak sarması çok lezzziz...:)
Sil