Limonlu Pelte
23-08-2016Limonlu Pelte |
Yaz tatlılarından, çok eskilerden günümüze gelmiş ve en kolay en pratik tariflerden pelteler..her meyveyle yapabileceğiniz, hafif, serinleten ve tatlı ihtiyacınızı gideren güzel tariflerdendir. Ben bugün limonu seçtim. Limonsuz yaşayamam diyenlerdenim, limon sulu suyumu sabahları asla ihmal etmem mesela..bazen kabuğuyla bile yerim her ne kadar zararlı dense de..Limon bizim için mucizevi bir meyve ve hayatımızdan eksik etmeyelim.
Limonlu Pelte |
1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker ( tercihen )
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başkadıktan 4-5 dakika sonra ocaktan alın ve önceden sudan geçirdiğiniz ( yapışmasın diye ) kalıplara dökün. Ilınınca buzdolabına koyun ve en az 6-7 saat sonra buzdolabından çıkartın. Kalıpları ters çevirip düz bir tabağa aktarın. Taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Yaz kış aslında ağız tadıyla yiyebileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı...Haydi bakalım o zaman denemeyenler vardır mutlaka..tarifimle yapın ve çocuklarınıza da yedirin. Afiyet dolu günler..
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Limonlu Pelte |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: