Beşamel Soslu Tavuk
Fransız mutfağından dünya mutfaklarına
yayılan beşamel sos, girdiği her tarife damaklarda iz bırakan eşsiz bir
lezzetle birlikte estetik bir görünüm de katar.
Tavuk ile beşamel sosun birlikteliği, oldukça yoğun ve
kuvvetli bir tada sahip olan sosun, tavuk etinin hafif ve yağsız yapısını
tamamlaması sayesinde çok başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlar. Beşamel
soslu tavuk sarma, fırında beşamel soslu mantarlı tavuk gibi pek çok
tarifte bir araya gelebilen ikili, kısa sürede lezzetli ve şık sunumlu yemekler
yapmanızı kolaylaştırır. Temelinde tavuk ve beşamel sos bulunan yemek tariflerine jambon,
enginar, mantar gibi farklı lezzetler de dahil edilerek yenilikçi yorumlarla
iddialı yemeklere ulaşılabilir.
Beşamel Soslu
Jambonlu Tavuk
Haşlanmış ve küçük parçalara ayrılmış tavuk eti, yağlanmış
fırın kabına alınır. İnce uzun kesilmiş jambonlar ve kaşar peyniri eklenir.
Üzerine dökmek için hazırlanan beşamel sosa hardal, limon suyu, tuz, toz
kırmızı biber ve karabiber eklenir ve tavuklu karışımın üzerini kaplayacak
şekilde fırın kabına alınır. Eritilmiş tereyağı, ekmek kırıntıları, tuz ve pul
biber ile hazırlanan karışım, en üste serpiştirilerek yaklaşık 40 dakika kadar
180 derecede fırınlanır.
Beşamel Soslu
Garnitürlü Tavuk
Parmak şeklinde doğranan tavuklar, zeytinyağı ile tavada sotelenir.
Yemeklik doğranmış soğanlar, kırmızı biber ve sarımsak ilave edilir. Salça, tuz
ve baharat ile tatlandırılan karışıma, tavukların hizasında su eklenir ve bir
taşım kaynatılır. Tavuklar, konserve garnitür ile harmanlanarak bir fırın
kabına alınır. Üzerine beşamel sos dökülen karışım, 190 derecede fırınlanır.
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle tekrar
fırınlanan garnitürlü beşamel soslu tavuğu, dilerseniz salça kullanmadan da
hazırlayabilirsiniz.
Beşamel Soslu Mantarlı
Tavuklu Krep
Kuşbaşı doğranmış tavuk eti, yağda kavrulur; suyunu
çektikten sonra sırasıyla küp şeklinde doğranmış mantar, soğan, kırmızı pul
biber ve sarımsak ilave edilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Pişen
tavuklu karışım, kreplerin ortalarına paylaştırılır ve dört kenarı kapatılan
krepler, ters çevrilerek yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerlerine beşamel sos
ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırınlanır.
Enginar Çanağında
Beşamel SosluTavuk
Çanak enginarlar, küp doğranmış havuçlarla birlikte yayvan
bir tencereye alınır. Zeytinyağı, tuz ve az su ilavesi ile kapağı kapalı olarak
pişirilir. Farklı bir tencerede kavrulan kuşbaşı doğranmış tavuklara soğan ve
sarımsak eklenir. Pişen havuçlarla harmanlanan tavuklu harç, bir fırın kabına
dizilen enginar çanaklarına doldurulur. Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri
eklenir ve fırınlanır.
Knorr’un hazırladığı http://www.herkessofraya.com/
adresindeki birbirinden leziz tarifleri inceleyerek bambaşka yemekleri, sıra
dışı sosları ve yepyeni pişirme tekniklerini de keşfedebilirsiniz.
0 yorum: