Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte
27-04-2017Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginarın kalbi Urla, Urla'nın kalbi Enginar |
Enginar mevsiminde enginar yemekleri yapmaya devam ediyoruz. Bu hafta sonu yarın dan itibaren 28-29-30 nisan 2017 Geleneksel Uluslararası Urla Enginar Festivali var. Çok eğlenebileceğiniz, çeşitli etkinliklerle dolu bu festivale gelmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Böyle festivaller yörenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor, üretilen her şeyin tanıtımı ve satışı açısından çok faydalı..o yüzden mümkünatınız var sa mutlaka gidin. Enginarın kalbi Urla, Urla'nın kalbi Enginar söylemiyle lafı yine enginar yemeklerine getireceğim. Tarifin özü çok güzel bir enginar restoranından alma..Enginar üzerine çok şeyler yazabilirim artık, baya bir bilgi birikimim oldu fakat önce bu güzel tarifi paylaşmak istiyorum, mutlaka deneyin.
Enginarla her çeşit yemek yapılabilir, kimi zaman et yerine, kimi zaman sebze, kimi zaman tatlı, turşu, reçel, zeytinyağlısı, güveçlisi vs vs..elimden geldiğince deniyorum hepsini..çünkü enginarı çok seviyorum, bana göre çok değerli bir sebze..Özellikle karaciğerinde sorunu olanlar için faydası tıbben önerilen bir sebzedir. Buzlukta nasıl saklanması gerektiğini de ayriyeten yazacağım.
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte
Malzemeler:
7 adet ayıklanmış enginar çanağı
Kızartmak için zeytinyağı
tuz
Köfte malzemesi için:
300 gr. kıyma
2 dilim ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içi
1 adet küçük kuru soğan
1 adet yumurta
7-8 dal maydanoz
tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için 7 adet dilim kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
1 adet küçük domates
2-3 adet yeşil sivri biber
Yapılışı:
Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. 7 adet yuvarlak köfte hazırlayın.Limonlu suyun içinde bekleyen enginarları süzüp kaynayan suya atın ve 4-5 dakika pişirin. Piştikten sonra borcama dizin ve hafif tuzlayın. Hazırladığınız köfteleri teflon tavada az zeytinyağıyla hafif kızartın. Kızarttığınız köfteleri enginar çanaklarının üzerine yerleştirin. Köftelerin üzerine dilim kaşarları da yerleştirdikten sonra salçayı biraz sulandırıp yemeğin dibine döküp her yerine yayın. Dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri de aralarına serpiştirip 200 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirin. Bir tatlı kaşığı tereyağı da üzerine yakışır bence ama ben koymadım.
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Enginar Çanağında Kaşarlı Köfte |
Fırından çıkarıp servis tabağına alın, yanında ben semizotlu cacık yaptım. En favorilerimdendir. Sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz, bunca sahte, sağlıksız üretilen besinlerle savaşamaya devam ediyoruz.
Resim yazısı ekle |
Herkese enginar tadında güzel günler diliyorum, unutmayın ! Enginarın da bir kalbi var...
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Bu sene enginar neredeyse bitmek üzere ve ben hala yeni bir tarif paylaşamadım. Oysa en sevdiğim sebzelerden bir tanesi. Üzerine biraz limon gezdirip çiğden yemeği bile çok seviyorum.
YanıtlaSilAnnemin yaptığı harika bir enginar yemeği vardı. Ama yazmak kısmet olmadı. Umarım bitmeden yeni bir tarifle blogumda misafir edebilirim.
Köftelisini hiç denemedim. Dolmasını yapmıştım. Eminim köfteli de çok güzeldir. Ellerinize sağlık. Sevgiler :)
Enginar mayıs sonuna kadar var, buzluğa atın bence az da olsa..enginarın çok yemek çeşidi var yapmaya kalksak..her türlüsü nefis bence..yorumunuz için çok teşekkrler, sevgilerimi ilettim.
Sil