Enginar Nasıl Saklanır

18:22 Dilek Toksoy 0 Comments


Enginar


Enginar mevsiminde mümkün olduğunca enginar alıp buzluğa atmaya çalışırım. Bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler benim yaptığım işlemleri takip etsin derim. Ben soyulmuş enginar alıyorum, eğer yapraklarıyla almışsanız biraz teferruatlı bir işlem. Yaprakları ayıklayıp ortasındaki çanağı hemen limonlayıp limonlu suda bekletmelisiniz. 

Enginar

Enginar

Enginar

Enginar

Enginar

Enginar

Enginar

Enginar

Enginar çanaklarını derin bir tencerede kaynattığınız suyun içine atıp 4-5 dakika fokurdatın ve daha sonra süzüp havlu kağıt üzerinde kurutun. Buzdolabı poşetlerine 5'li ya da 6'lı koyarak buzluğunuza yerleştirin. 

Enginar sevenler, buzlukta nasıl saklanması gerektiğini öğrenmek için yukarıdaki gibi uygulayın, en garanti saklanma tarifi böyledir. 
Herkese sağlıklı günler dilerim. 
                        "Sevgiyle Pişen Yemeklerden" 
                                            Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: