Kabaktan Yalancı Enginar

04:15 Dilek Toksoy 0 Comments

Merhabalar..

Kabaktan Yalancı Enginar


Sevgili İzmirli bloger arkadaşım Ebru Akyurt Mengen tarifiyle bu nefis ve hafif yemeği deneyimleyip paylaşmak istiyorum. Tarif kabak silkmeye benziyor ama işin sırrı olan limonla pişmesi farklı yapıyor. Görünüş itibariyle enginar edasıyla salınıyor gibi..Ben ikinci yaptığımda çok az bulgur ekledim, öyle de güzel oldu. Çok ama çok güzel, üstelik çok hafif bir yemek, mutlaka deneyin.

Malzemeler:

yarım kilo küçük girit kabağı

1 adet kuru soğan

5-6 adet sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

yarım demetten biraz daha az dereotu

1 adet limon suyu

arzuya göre 1 yemek kaşığı yemeklik bulgur

tuz, karabiber

Yapılışı:

Kabakların dışını traşlayıp uzun ince ya da nasıl isterseniz öyle doğrayın.

Kabaktan Yalancı Enginar

Tencereye rendelenmiş soğanı, doğranmış dereotunu ve zeytinyağını koyup hafif soteleyin. Küçük doğranmış sarımsakları ve kabakları da ekledikten sonra çok az su ve yıkanmış bulguru ilave edin. Tuz ve limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya dek pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Bu benim tercihim. Biraz da taze dereotu serpin. Afiyet olsun.

Kabaktan Yalancı Enginar

Kabaktan Yalancı Enginar

Kabaktan Yalancı Enginar

Kabaktan Yalancı Enginar

Kabaktan Yalancı Enginar


                                                 "Sevgiyle Pişen Yemeklerden"

                                                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: