Reyhan Reçeli
26-06-2017Merhabalar..
Reyhan Reçeli |
Gelelim Reyhan Reçeline..
Reyhan, çok faydaları olan bir bitkidir. Mecazi anlamda "güzel kokan her şey" için kullanılmış dünyanın değişik yörelerinde..Reyhanın kokusu çok keskin ve tadı hafif acıdır. Reyhan şerbetini sevenler bilirler, şerbetin rengi, tadı damaklarda harika bir his bırakır. Bunun dışında kurutulmuş olanını baharat olarak özellikle dolmalarda kullanırız. Hatta reçel yapımında renk vermek için de kullanıyorum ben. Doğal renk verici olarak kullanabilirsiniz..
Reyhan Reçeli |
Reyhan Reçeli |
Malzemeler:
2 demet reyhan
5 su bardağı toz şeker
1 limon suyu
bir çimdik tuz
2 su bardağı su
Yapılışı:
Reyhanların yapraklarını saplarından ayıklayıp sirkeli suda 30 dk. bekletin. Daha sonra bol suda yıkayıp sebze kurutucuda kurutun. Reyhan yapraklarını bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı şeker ve limon suyunun yarısını döküp ellerinizle ezin.
Reyhan Reçeli |
Reyhan Reçeli |
Reyhan Reçeli |
Reyhan Reçeli |
Reyhan Reçeli |
"Sevgiyle Pişen Yemeklerden"
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: