Sebze Kebabı

16:49 Dilek Toksoy 4 Comments

Merhabalar..

Sebze Kebabı


Sebzeleri fırında pişirmek sağlıklı beslenme açısından çok doğru bir yöntem. Kızartmaları çok seviyorum ama arada bir yapıyorum, daha çok közleme, haşlama ya da fırında yapmaya özen gösteriyorum. Dün yaptığım sebze kebabı çok lezzetliydi..Denemek isterseniz tarifime bir göz atın arkadaşlar.

Malzemeler:

2 adet patlıcan

1 adet  irice kabak

3 adet domates

1 adet irice patates

4-5 adet yeşil biber

2 adet kapya kırmızı biber

9-10 adet sarımsak

1/2 çay bardağı zeytinyağı

tuz, karabiber, kekik, pul biber

Yapılışı:
,
Tüm sebzeleri yıkayıp soyun dilediğiniz gibi ve sonra pişireceğiniz fırın tepsisine koyun. Tuz, yağ ve baharatları serpiştirip güzelce harmanlayın. 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Bu kadar basit..İnanın çok lezzetli ve hafif bir yemek oluyor. Etlerin köftenin yanına çok yakışır, dilerseniz yanında yoğurtla eşlik edebilir ve güzel olur. Herkese afiyet olsun.

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı


                                    "Sevgiyle Pişen Yemeklerden"

                                                             Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. patates hariç çok kuruyor böyle yaptığımda bir türlü lezzet alamıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. audrey demekki çok pişiriyorsun ve hafif sulu olması lazım pişerken, sonra suyunu çekip kebap havasına girer..sebzeleri süzmeden ıslak ken baharatını ekle ve ver fırına..

      Sil
  2. Emeklerinize sağlık gayet lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil