Sebze Kebabı
Merhabalar..Sebze Kebabı |
Sebzeleri fırında pişirmek sağlıklı beslenme açısından çok doğru bir yöntem. Kızartmaları çok seviyorum ama arada bir yapıyorum, daha çok közleme, haşlama ya da fırında yapmaya özen gösteriyorum. Dün yaptığım sebze kebabı çok lezzetliydi..Denemek isterseniz tarifime bir göz atın arkadaşlar.
Malzemeler:
2 adet patlıcan
1 adet irice kabak
3 adet domates
1 adet irice patates
4-5 adet yeşil biber
2 adet kapya kırmızı biber
9-10 adet sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik, pul biber
Yapılışı:
,
Tüm sebzeleri yıkayıp soyun dilediğiniz gibi ve sonra pişireceğiniz fırın tepsisine koyun. Tuz, yağ ve baharatları serpiştirip güzelce harmanlayın. 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Bu kadar basit..İnanın çok lezzetli ve hafif bir yemek oluyor. Etlerin köftenin yanına çok yakışır, dilerseniz yanında yoğurtla eşlik edebilir ve güzel olur. Herkese afiyet olsun.
Sebze Kebabı |
Sebze Kebabı |
Sebze Kebabı |
Sebze Kebabı |
Sebze Kebabı |
Sebze Kebabı |
Sebze Kebabı |
"Sevgiyle Pişen Yemeklerden"
Dilek'le Mutfakta
patates hariç çok kuruyor böyle yaptığımda bir türlü lezzet alamıyorum..
YanıtlaSilaudrey demekki çok pişiriyorsun ve hafif sulu olması lazım pişerken, sonra suyunu çekip kebap havasına girer..sebzeleri süzmeden ıslak ken baharatını ekle ve ver fırına..
SilEmeklerinize sağlık gayet lezzetli görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sağolun.
Sil