Balkanlardan Sadece Soğuk Hava Gelmez ! Köfte de Gelir.. Köfte Cenneti Somunarası

15:15 Dilek'le Mutfakta 0 Comments





Merhabalar..
Favori lezzet turlarına devam ediyoruz. Haziran ayında İzmirli Yemek Blogerları olarak, etkinliğimiz için seçtiğimiz mekandan bahsetmek istiyorum sizlere. Somunarası ismiyle Franchise zincir sistemi içerisinde doğru yatırımcısı ve lokasyonuyla kaliteli ürünlerin müthiş lezzete dönüştüğü, ünlü Balkan lezzetlerinin, İnsanların hizmetine sunulduğu ve tatmaya değer bulunan gerçek bir Türk Lokantası olarak bu sektörde çoktan yerini almış bile.. Bize sadece bu gördüğümüz , tattığımız lezzetleri insanlara duyurmak kalıyor.


İzmir Karşıyaka 177/A, Girne Bulvarı'nda hizmet veren, "Bir Balkan Köftecisi" Somunarası İşletme sahibi sevgili Neşe Ay Benli ile kısa bir ropörtaj yaptık ve bana Somunarası Mekanının nasıl bir işletme olduğu hakkında bilgiler verdi. Somunarası'nın nasıl, ne zaman doğduğu, ilkeleri, yapmak istedikleri yeni projeleri ve dahası hakkında güzel bir sohbetimiz oldu. Somunarası asıl 1999 yılında hayata geçirilmiş ve kurucusu Nino Kavara 2014 yılında Arif Avcı'yla Marka adını alarak yoluna devam etmiş.. Franchising zinciriyle ilk Karşıyaka İzmir'de başlayan serüven, Türkiye'nin farklı illerine yayılmış ve hala da devam etmekte.. Tesisleri İzmir'de bulunan Somunarası tüm ürünlerini güvenle ve gerçek doğallığında üretip şubelerine yolluyor ve şubelerin de aynı kalitede eleman ve ekipmanlarıyla çok özen göstererek sürdürdüğü bu zincirleme sistemi alkışlamak gerekiyor. Çok başarılılar..İzmir Menderes'te Köftesi, Manisa Akhisar'da Somunarası ekmeği ve yine İzmir Foça'da ise ayran imalatı yapılıp buralardan şubelerine gidiyor.



 Kasap Köftesi Muhteşem..


 Geleneksel bir tat olan Hoşaf tüm doğallığıyla ve güvenle menüde..




Tavuk Çiftliği Menüsü




 Çorba Çeşitleri



Somunarası İzmir dışında İstanbul, Antalya, Eskişehir, Denizli, Kocaeli Değirmendere, Kayseri, İsparta, Konya, Yozgat, Afyon, Erzurum'da hizmet veremeye devam ediyor. Bursa ve Uşak'ta da yakında yeni şubeleri açılacak. Bu yıl ki hedeflerinin İzmir'in plakası olan 35 şubeye erişmek olduğunu da belirten Somunarası Karşıyaka işletme sahibi Neşe hanım, Somunarası markasıyla çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Eşiyle mekanı işleten Neşe hanımın ve eşinin asıl mesleği avukatlık, fakat yemek sektörüne çok ilgileri olduklarından ve böyle güzel bir sistemin, markanın içinde bulunmaktan çok mutlular. İşlerini büyük bir zevkle yaptıkları besbelli..






Açık  Mangal, Izgara Mutfağı








İzmir'de dört farklı yerde mekanı bulunan Somunarası, farklı illerde de hizmet vermeye devam ediyor. Franchasing sistemiyle mekanlarını daha da artırmayı hedefleyen Somunarası sahipleri, amaçlarının insanlara gerçek Balkan köftesi ve lezzetlerini sunmak, insanları memnun etmek, geleneksel Balkan lezzetlerini yaşatmak olduğunu söylediler. 


Benim bu mekan hakkında ilk bakışta söyleyeceğim en baskın özelliği ise yemeklerindeki lezzet oldu. Sanki kendimi evimin mutfağında gibi hissettim. Doyuran bir menüyle mekandan çok memnun ayrılıyorsunuz ve ödediğiniz ücretin üstünde bir lezzeti tadıyorsunuz. Personelin güler yüzü, o kadar yorulmalarına rağmen müşterilerle candan ilgilenmeleri çok güzel bir şey.





Taş Fırında Pişen Somunarası Ekmeği



Dev Kaşarlı Köfte



Shopska Salata..İzmir Tulumuyla Zenginleşmiş 



 Yemek sonu mis kokulu Çayınız



Üzerinde Dondurmasıyla eşlik eden Peynir Helvası










Mekan gayet rahat ve huzur verici bir etki yaratıyor. Ama sadece mekanın güzelliği yetmez tabiki.. yediğiniz yemekler önemli..Balkanların yemek kültürü ve lezzeti bir başkadır. Burada yediğiniz köfte lezzeti her zaman aynı kalitede ve kullanılan malzemeler çok önemli onlar için. Katkı maddesi asla kullanmıyorlar ve % 100 gerçek dana eti kullanılıyor. Mangalda cızırt eden köfte çeşitleri ve yanında köfteye eşlik eden özel salataları, ev yapımı hoşafları, kendi imal ettikleri ayranlarıyla lezzetüstü bir çekim yakalamışlar bana göre..Kalkasım gelmedi bu mekandan...) Üstelik menüler o kadar doyurucu ki, fiyatlar menüye göre gayet uygun. Bunun yanısıra bu lezzetleri ve doğallığı bizim için üretilmiş salçasından sütüne, ayranından karabiberine, ev yapımı yöresel Balkan sosları, kahvaltılık bir çok ürünleri de şubelerinde satışa sunmuşlar. 

Tadına bakamadığımız bir menüsü var, o da közde pişen Boşnak Böreği..Anne eli reçetesiyle yakında İzmir'imiz de de üretime geçecek olduğunu söyledi Neşe hanım.
Sağlıklı, doğal ve katkısız ürünlerle, sertifikalı yüzde yüz lezzetli dana etinden yapılan, Tavuklu menüsünde ise çiftlik tavuğunun doğal lezzetini bulabilirsiniz. Taş fırında pişen taptaze somunarası ekmeğinin tadına doyamadım gerçekten..Bu işi gerçekten ciddiye alan firmaları tebrik ediyorum, her şey lezzetinde ve doğal olduğu zaman, bir de üzerine güzel güzel mekanlar ve gülen yüzler eklenince insan olarak kendinizi değerli hissettiğiniz mekanları tercih edin diyorum. 
Bize gösterdikleri İlgiden dolayı Neşe hanım ve güler yüzlü personeline tekrar teşekkür ediyorum.





                                                      Dilek Toksoy



not: Tüm Somunarası Şubeleri için buradan bilgi alabilirsiniz.

BENZER TARİFLER

0 yorum: