Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
Şimdi size çok kolay ve çok hafif, sağlıklı bir yemek tarifi vereceğim. Patlıcan sevenler buraya bir uğrasın.. Patlıcandan yapılan karnıyarık yemeğini sevmeyen de pek azdır. Bu tarifte patlıcanları kızartır, içlerini öyle doldururuz. Ben uzun zamandır patlıcanları kızartmadan, fırında közleyip öyle içlerini dolduruyorum. Bu tarifte ise patlıcanların iç malzemesinde bir değişiklik yapıp, kıyma koymadım. Sadece sebzelerle ve peynirle pişti. Yemeğin inanılmaz hafifliği ve patlıcanın damağımızda bıraktığı o enfes tadı fazlasıyla hissediyorsunuz. Haydi o zaman tarifimi deneyip bana yorumlarınızı bildirin.
Malzemeler:
3 adet kemer patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
maydanoz, dereotu
3-4 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş patates
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik, biberiye
üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da parmesan peyniri
Yapılışı:
Öncelik olarak patlıcanları yıkayıp kurulayıp fırında 250 derecede közleyin.
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
Patlıcanlar közlenirken siz diğer malzemeleri hazırlayın. Soğanı, biberleri, maydanoz ve dereotlarını incecik kıyın. peynir hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın.
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
Herkese afiyet dolu günler dilerim.
"Sevgiyle Pişen Yemeklerden"
Dilek'le Mutfakta
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
![]() |
Fırında Sebzeli Köz Patlıcan Yemeği |
0 yorum: