Cennet Hurmalı Krem Karamel
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
Cennet hurmasını nasıl tüketebiliriz. Hafif tatlı ve buruk tadını sevmeyenler olabilir, fakat yukarıda açıkladığım özelliklerini okuduktan sonra şifa olsun diye yemenizi öneriyorum. Reçeli de olur, marmelatı da..hatta kek bile yapabilirsiniz. Ya da sos yapıp pasta süslemesinde çikolatayla karıştırabilirsiniz. Bir de arkadaşım daha tam olmadan yeşilken dilimleyip kurutmuş, çok güzel..
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
Malzemeler:
Ben iki kişilik yaptım, ölçüleri çoğaltabilirsiniz.
1 adet irice yumuşamış cennet hurması
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı bal
3-4 adet ceviz, fındık
1 adet yumurta
1 paket vanilin
hindistan cevizi
Yapılışı:
Cennet hurmasını yıkayıp rendeleyin. Çırpma kabına alın, daha sonra üzerine bir adet yumurtayı kırın. Sütü ilave ettikten sonra rondodan geçirin. Sonra iri parçalar halinde kırdığınız ceviz ve fındıkları ekleyin. Bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı bal ekledikten sonra kaşıkla güzelce karıştırıp homojen bir karışım elde edin.
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
![]() |
Cennet Hurmalı Krem Karamel |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: