Cennet Hurmalı Krem Karamel

02:29 Dilek Toksoy 0 Comments

Cennet Hurmalı Krem Karamel

Cennet Hurmalı Krem Karamel
Her meyveyi mevsimi geldiğinde tekrar konu etmekten zevk alıyorum. Zira güncellenen her bilgi bilinirliğini yıllarca korur ve daha fazla insanın bilgi hazinesine yerleşir. Dolayısıyla yemek ve beslenmek üzerine bilmemiz gereken, bizim için en faydalı besinleri araştırıp bulmak , yaymak gereği hissediyorum. Mesela Cennet Hurması, diğer adıyla Trabzon Hurması olarak bilinen, antioksidan kapasitesi ve lif oranı oldukça yüksek bir meyveden bahsedelim. Ana vatanı Çin olan bu meyvenin 100 gramının günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılıyor olması, göz sağlığımıza iyi geldiği, mide ve bağırsak sorunlarına yardımcı olduğu, kalbimize koruyucu olduğu, bakır oranının yüksek olması dolayısıyla bağışıklık sistemini kuvvetlendirip ayrıca kırmızı kan hücrelerinin yapımının da sağlaması gibi bir çok faydalarından bahsedebiliriz. Tabi dikkatli tüketmek de fayda var, çünkü uzmanlar çok karbonhidrat içerdiğinden dolayı diyabet hastalarının fazla yememesi gerektiğinin altını çiziyorlar. 

Cennet Hurmalı Krem Karamel


Cennet hurmasını nasıl tüketebiliriz. Hafif tatlı ve buruk tadını sevmeyenler olabilir, fakat yukarıda açıkladığım özelliklerini okuduktan sonra şifa olsun diye yemenizi öneriyorum. Reçeli de olur, marmelatı da..hatta kek bile yapabilirsiniz. Ya da sos yapıp pasta süslemesinde çikolatayla karıştırabilirsiniz. Bir de arkadaşım daha tam olmadan yeşilken dilimleyip kurutmuş, çok güzel..

Cennet Hurmalı Krem Karamel
Ben bugün krem karamel tarzında bir tarif yazacağım size..Üzerine karamel sos yapmadım, çikolata sosla süsledim. Aslında karamel sos olsa daha iyi olurdu. Çikolata da güzel oldu gerçi, komşuma verdim çok beğendi..Bakalım siz beğenecek misiniz..Geçelim tarife:

Malzemeler:

Ben iki kişilik yaptım, ölçüleri çoğaltabilirsiniz.

1 adet irice yumuşamış cennet hurması

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı bal

3-4 adet ceviz, fındık

1 adet yumurta

1 paket vanilin

hindistan cevizi

Yapılışı:

Cennet hurmasını yıkayıp rendeleyin. Çırpma kabına alın, daha sonra üzerine bir adet yumurtayı kırın. Sütü ilave ettikten sonra rondodan geçirin. Sonra iri parçalar halinde kırdığınız ceviz ve fındıkları ekleyin. Bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı bal ekledikten sonra kaşıkla güzelce karıştırıp homojen bir karışım elde edin. 

Cennet Hurmalı Krem Karamel

Cennet Hurmalı Krem Karamel
Fırın kaplarına eşit şekilde dağıtıp, fırın tepsisine kaselerin yarısına gelecek şekilde soğuk su koyarak 170 derece fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve daha sonra kaseleri servis tabağına ters çevirip dizin. Bu ölçüde 4 kase çıktı. Kişi başına iki kase diye düşündüm ben, aslında dört kişilik oldu değil mi..:)

Cennet Hurmalı Krem Karamel

Cennet Hurmalı Krem Karamel

Cennet Hurmalı Krem Karamel

Cennet Hurmalı Krem Karamel

Cennet Hurmalı Krem Karamel

Cennet Hurmalı Krem Karamel
Servis tabağına dizdiğiniz tatlımızın üzerine ben çikolata sosu ve hindistan cevizi gezdirdim. Karamel sos yapıp pişmeden önce kasenin altına önce karamel sos döküp sonra cennet hurmalı karışımdan koyup pişirebilirsiniz. Soğuk olarak yiyiniz, herkese afiyet olsun..

                                                             Dilek'le Mutfakta


BENZER TARİFLER

0 yorum: