İzmir'de Kokoreç Akın Usta'da Yenir

23:45 Dilek'le Mutfakta 0 Comments





2012 yılından beri hizmet veren Lezzet Kokoreç Akın Usta benim evime yürüme mesafesinde İzmir Menemen'e bağlı, eskiden bir köy olan, aslında hala da köy olarak geçiyor ama etrafında büyük büyük siteler yapıldı, buna rağmen küçük bir çarşı görünümünde olan şirin bir yer. Etrafında eski evler hala mevcut. Burada bir çok et lokantası var ve etleri çok lezzetli. 
Kokoreç denilince İzmir'de en lezzetli kokoreç yapan yerlerin başında geliyor bence. Beş yıl önce ilk gittiğimde küçücük salaş bir yerdi fakat insanlar arabalarını park edecek yer bulamazdı burada, halen de öyle ve o yüzden de sahibi Akın usta reklam yapmaya gerek bile görmüyor, sosyal medyada hiç bir hesabı yok, sadece facebookta o da güncellenmeyen bir sayfa.. Akın usta yeni yerini hemen yolun karşı tarafında açtı bir kaç yıl önce..Daha büyük, daha sevimli bir mekan oldu. Akın ustanın güler yüzü zaten memnun olmanıza yetiyor. Mekana şehir dışından, içinden her gün bir çok insan geliyor, sırf bu güzel lezzeti yemek için. Bir de Çanakkale yolu üzerinde olması da avantaj sağlıyor. Bilen biliyor ve gidiyor. 
Akın ustaya neden bu meslek diye sorduğumda fabrikada çalışırken işi bırakıp böyle bir iş yeri açarak şansını denemiş, ve de şansı yüzde yüz tutmuş..Lezzetin sırrını sorduğumda gülen yüzüyle "taze günlük kuzuların bağırsağından yapılıyor " diye cevap verse de bunun dışında bence kokoreçin içine çok fazla baharat koymadan ve yağıyla pişen yumuşak, lezzeti mükemmel bir kokoreç yediğimi düşünüyorum. Yanında köy ayranı ve ev yapımı turşular, acı biberler şahane.. Her ne kadar kokoreç sevmeyenler de olsa da ve sağlıklı mı değil mi tartışılsa da bizim Türk Sokak Yemeklerinde başı çekiyor diyebilirim. Ayrıca bir dizi kokoreç de 4 kuzunun bağırsağı varmış, bunu da öğrendim efendim..Lezzetin adresi Kokoreç ustası Akın'a yolunuz bir gün düşsün mutlaka..
Adres: 29 Ekim Mah. 180.sok.Ulukent No 7D 2/1 Menemen İzmir






















                                                              Yemek_Mekan Yazarı DilekToksoy

BENZER TARİFLER

0 yorum: