Ayvalık Cunda'da Bay Nihat Restoran'daki Ayrıcalığı Yaşamak Lazım..
Bay Nihat Cunda |
Geçenlerde Ege'nin incisi Ayvalık'a yolum düştü, daha doğrusu sırf Bay Nihat Restoran'a gitmek için yolumu düşürdüm diyebilirim. Gitmek için sabırsızlandığım bir mekandı çünkü ve gittiğime değdi gerçekten.
Hele hele bir de bir çok ünlünün gittiği bir mekan olduğunu duyunca illaki bir albenisi var dedim içimden.
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Türkiye'nin En Lezzetli 10 Sahil Restoranlarından biri olan Bay Nihat Restoran'da ki Ayrıcalığı Yaşamak Lazım..
Türkiye'nin En lerinden bir Türk lokantasından bahsediyorum sizlere..burası bir balık lokantası, burası aşıkların, ünlülerin, lezzet severlerin, taa uzaklardan sırf bu lezzetleri tatmak için gelenlerin uğrak yeri. Ayvalık'ın en meşhur Sahil Restoranı Bay Nihat..
Bay Nihat Cunda |
Efendim işletme 1978 yılında açılmış, Ayvalık'ın eski Rum taş binasının yapısını bozmadan restore edilmiş, her köşesi ayrı bir hikaye anlatıyor gibi..Ahmet bey ta o zamanlardan seçtiği elemanlarıyla çalışıyor hala..bu da o işletmenin güvenilirliğini yansıtan en önemli kriter elbette. Ahmet bey çok özenli, disiplinli bir beyefendi..Restoran, yemek işinden anlamadan bu işe soyunmuş ve daha sonra işin ustası olmuş. Bir restoranda sadece lezzet değil, ekip uyumu, farklı lezzetler yakalayabilme, müşteriyi memnun edebilme, rahat ve huzurlu bir ortam, hızlı servis, güler yüz vs..şart,,Bu özelliklerin çoğunu bu mekanda görebilirsiniz.
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Mutfak kısmına girip inceledim, çalışanlar çok samimi ve işlerini düzgün yapmaya çalışıyor, ekip uyumu harika, mutfak tertemiz, bakımlı.. Mutfak şefleri Süleyman bey bana çeşitleri anlattı. bir kaç tarifin yapılışını görme şansım oldu. Menülerde kullanılan her şey yöreye özgün ve çoğunu kendileri üretiyorlar.100 çeşit mezeyi burada bulabilirsiniz. Hepsi birbirinden güzel görünüyor..
Kasa kasa gelen balıklar her gün taptaze ve deniz ürünleri üzerine kitap yazacak kadar özgün mezeler gördüm.
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Aslında buraya enginar mevsiminde gitmek lazımdı, onu da mevsimi geldiğinde yaparım inşallah..
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Masama önce koca bir tabak Ayvalık Salatası geldi. Bol rokalı, marul, havuç, domates, salata, biber, maydanoz, derotu, soğan ve keçi peynirli, Türkiye'nin en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Ayvalık Zeytinyağıyla yapılan sosuyla..Tek başına bir öğün aslında benim için..
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Tereyağında karides ise mükemmel bir lezzet, tereyağının yöresel farklılığından olsa gerek muhteşemdi.
Balık çeşitleri, balıklı mezeler, balık pastırması, balık sucuğu, çiroz ve uskumru, soslu kılıç balığı, zeytinyağlı mezeler, yöreye ait otlarla yapılan çok değişik lezzetleri burada bulabilirsiniz.
Tatlı çeşitleri çok, özellikle meyveli tatlılar, patlıcan tatlısı ve Ayvalık'a özgü Lor Tatlısı sayılabilir.
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Fiyatlara gelince efendim, çok çok yüksek değil, bu manzarada bu ambiansta bu kadar kaliteli ve çeşitli menüyle olması gereken fiyatlarda.. 100 tl'ye de kalkarsınız 500 tl'ye de..
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Bay Nihat Cunda |
Kahvaltıdan sonra kahvemi otelin yemyeşil bahçesinde içerek Cunda adası gezimi tekne turuyla tamamladım.
Ayvalık Cunda'ya ilk defa gidecek olanlara şiddetle tavsiyemdir. Türkiye'nin En lerinden olan Bay Nihat Lale Restoran, gidip görmeye, denemeye fazlasıyla değer..
Lezzet Gezer Dilek Toksoy
0 yorum: