ACIBADEM HASTANESİNİN MİGREN HAKKINDAKİ YAZISI ÜZERİNE

00:48 Dilek'le Mutfakta 3 Comments



Migren


Merhabalar..

Acıbadem hastanesinin migren hakkında bilmemiz gereken yazısını paylaşmak istiyorum. Malum bu hastalık en çok kadınlarda görülüyor.  Daha fazla detayları siteye girip bilgi edinebilirsiniz. 




Migren Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Migren, artık pek çok kişide görülen ve hastaya sıkıntılı bir süreç yaşatan bir baş ağrısı durumudur. Tedavisi mümkün olduğu ve sık görüldüğü için, doktora gidilen hastalıklar arasında oldukça yüksek bir sıralamaya sahiptir. Migren, hormonal sebeplerden dolayı daha çok kadınlarda görülmektedir. Eğer sizin de migren şikayetiniz varsa mutlaka yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.



Migren Ağrıları Neden Olur?
Migren bir baş ağrısı gibi görünse de altında başka faktörler yatabilir. Migren ağrılarının ana kaynağı genetik faktörlerdir. Aile bireylerinizden birinde bile bu hastalık görüldüyse sizin de bu hastalığa yakalanma olasılığınız %40'tır. Eğer ailenizden 2 veya daha fazla kişide migren problemi varsa bu sayı %80'lere kadar çıkar.

Migren ağrıları, hormonal değişikliklerden daha kolay etkilendiği için kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülmektedir. Hatta adet dönemlerindeki baş ağrılarının büyük bir kısmı aslında migren ağrısıdır. Erkeklerde hormon değişikliği daha az olduğundan ötürü, migren problemi erkek hastalarda daha az görülmektedir.




Migrenin Belirtileri Nelerdir?
Migren, klasik baş ağrısına göre daha şiddetli geçmektedir. Hatta o kadar şiddetli ataklar yaşanır ki, kişi gündelik işlerini bile yapamayacak duruma gelebilir. Bu ataklar sırasında; mide bulantısı, ışığa karşı hassasiyet, başın sadece bir bölümünün uyuşur gibi ağrıması ve seslere karşı daha hassas olma durumu yaşanabilir.

Alın bölgesi, göz bölgesi ve şakaklar migren ağrılarının en çok görüldüğü bölgelerdir. Migren ağrısı sırasında duygu değişimleri yaşamanız, ani tepkiler vermeniz, depresif olmanız veya aniden neşelenmeniz olasıdır. Ani uyku nöbetleri, bir anda gelen açlık hissi, iştah kesilmesi veya susuzluk gibi etkiler de görebilirsiniz.

Migren Çeşitleri Nelerdir?
Migren ağrıları farklı tiplerde görülmektedir. Ağrı tipinize göre uygulanması gereken tedavi çeşitleri de farklılık gösterir. Bu yüzden migren ağrılarından kurtulabilmeniz için migren çeşidinizin doğru tespit edilmesi gerekmektedir. Ağrı tipleri arasında en çok görülen ise "aurasız migren" türüdür. Migren çeşitleri ve tedavi süreçleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, Acıbadem Hastanesi'nin migren için özel olarak hazırlamış olduğu bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Migren Nasıl Tedavi Edilir?
Öncelikle hangi tip migrene sahip olduğunuz saptanmalıdır. Doktorunuz, sizden ilk olarak bir beyin tomografisi çektirmenizi isteyecektir. Bazı durumlarda, yaşanan ağrılar migren ağrısı gibi görünse de altından başka hastalıklar çıkabilir. Çıkan sonuçlara göre size uygun, atakları geçirmeye yönelik kriz tedavileri uygulanabilir. Migreni tetikleyen faktör tespit edilirse, sadece bu faktörün ortadan kaldırılmasıyla bile migren nöbetleriniz yok olacaktır.

Doktorunuzun tavsiyesine göre nöbet geçirici ilaçları kullanarak uzun yıllar migren ağrısı yaşamadan huzurlu bir hayat sürebilirsiniz. Yeni kullanılmaya başlanan botoks tedavisi ile migren ağrılarınızdan geçici bir süre kurtulabilirsiniz. Bu tedavinin etki süresi 3-6 ay arasında değişmektedir.

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Allah yardımcıları olsun çok kötü bir ağrı

    YanıtlaSil
  2. Migren ile ilgili yazınız bilgi dolu..Dikkat ile okudum.Aci badem gerçektende ülkemizde saglikta kaliteyi arttırdı..

    YanıtlaSil
  3. tansiyon var zaten bir de migren çıkmasın başıma:) Çok faydalı bir yazı, paylaşım için teşekkür.

    YanıtlaSil