Glutensiz Vegan Sebzeli Noddle Tarifi Dilek Toksoy
Merhabalar, çok güzel bir tarifim var bugün, o kadar hafif o kadar lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir tarif.
Sebzeli noddle yaptım, hani şu meşhur noddle ( Japon makarnası) görünümünü vermeye çalıştığım lahanaya çok yakıştı. Tamamen glutensiz ve vegan içeren bu tür yemekleri kış boyunca yapmak sağlığımız için gerekli. Tarif internette dolanıyor, bir çok tarif var elbet. Bende Taylan Kümeli'den esinlenip yaptım. Onun tarifinde brokoli, taze zencefil, kabak ve soya sosu var. Ben biraz değişiklik yaptım elbet, yani evde ne varsa dedim. Lahana varsa gerisi kolay arkadaşlar. Sizde kendi tariflerinizi oluşturabilirsiniz.
Tarifim şöyle:
Malzemeler:
4/ 1 beyaz lahana
1 adet havuç
2 kalın dilim balkabağı
1 sap pırasa
1 adet kırmızı kapya biber
5 adet sarımsak
tuz, karabiber, pul biber
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı susam
sosu için:
1 çay kaşığı gül sirkesi veya herhangi bir sirke
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Alt sosu için 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Lahanaları ince ve uzun bir şekilde kesip, noddle şekli veriyoruz. Diğer sebzeleri de aynı şekilde kesip pişirme işlemine geçiyoruz.
Derin bir tavaya ( vok tava ) 1 fincan zeytinyağı koyuyoruz. Daha sonra üzerine tüm sebzeleri ekleyip sotelemeye başlıyoruz. Önce yüksek ateşte terletip sonra orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Tavanın başından ayrılmıyoruz. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip tatlandırıyoruz. pişmeye yakın sirke ve nar ekşisi ekliyoruz, beş dakika daha pişirip en son 1 çorba kaşığı susam ekledikten sonra bir kaç kere çevirip ocaktan alıyoruz.
Servis tabağına sarımsaklı yoğurt hazırlayıp seriyoruz. Üzerine yemeğimizi döşeyip afiyetle yiyoruz. Yapan herkese afiyet olsun, Kocaman sevgilerimi yolluyorum.
Dilek Toksoy @dileklemutfakta
Sebzeli Noddle tarifim için aşağıdaki videomu ayrıntılı bir şekilde izleyebilirsiniz.
0 yorum: