Bayramların Olmazsa Olmaz Tatlıları

00:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

                                             Bayramların Olmazsa Olmaz Tatlıları

Bayram Tatlıları


Lezzetleri ve pratik bir şekilde yapılabiliyor olmalarıyla baklava çeşitlerini geride bırakabilecek bayram tatlıları, denemeniz için sizi bekliyor. Bu bayramda baklava yerine daha farklı tatlı çeşitleri hazırlamayı planlıyorsanız sizlere bazı önerilerimiz olacak.






·        Bülbül Yuvası

Eğer mutfakta biraz da olsa deneyimliyseniz bülbül yuvası tatlısını sadece 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde hazırlayabilirsiniz. Şerbetli tatlı çeşitlerinden biri olmasına karşın hızla hazırlanabiliyor olması, bu tatlıyı en pratik tatlı çeşitlerinden biri haline getiriyor. Şerbeti dışında yalnızca 3 malzeme kullanmak bu tatlıyı hazırlamak için yeterli oluyor. Kısacası pratik olduğu kadar ekonomik bir tatlı çeşididir.




·        Revani

Tatlı çeşitleri dendiğinde ilk akla gelenlerden biri revani oluyor. Özellikle kalabalık aileler için en ideal bayram tatlılarından biri olduğu da doğrudur. Tatlı çeşitleri hazırlama konusunda tecrübe sahibi olmayanların bile eşsiz bir lezzet yakalamasını sağlayan o özel tarif ise Yemek.com adresinde yer alıyor. Hangi malzemeleri ne kadar kullanacağınız gibi bilgiler de bu sitede mevcut olduğundan kolları sıvayarak mutfağa girmeniz yeterli olacaktır.




·        Şekerpare

Eğer ‘bayramda ikram edilecek tatlı için ekstra bir sunum çalışmasına gerek kalmasın’ diyorsanız hiç tereddüt etmeden seçiminizi şekerpare tatlısından yana yapabilirsiniz. Her yaş grubu tarafından sevilen ve şerbetli tatlı olmasına rağmen gayet hafif olan şekerpare tatlısı, bayramlarda damakları şenlendiren geleneksel tatlı çeşitlerimizden biridir. Hazırlamak ve pişirmek ise çok fazla zaman almıyor ve bu yönüyle de yüz güldürmeyi başarıyor.




·        Kakaolu Kıyırpare

Sıra dışı bir seçim yapmak isteyenler de var. Sizleri de unutmadık ve önerilerimiz arasına kakaolu kıyırpare tatlısını ekledik. Adından da anlayabileceğiniz gibi kıyır kıyır bir tatlı olan bu özel lezzet için bol miktarda kakao da kullanmalısınız. En doğru tarifi ise uzaklarda aramayın, Yemek.com adresinde tarif ve malzeme listesi mevcut.




·        Hurmisa Tatlısı

Bayramlarda misafirlerini sevindirmek ve aynı zamanda şaşırtmak isteyenler rotasını hemen hurmisa tatlısına çevirsin. Çok bilinen bir tatlı değildir ancak tadına bakanların kolay kolay vazgeçemediği lezzete sahip olduğu da bir gerçek. Bu nedenle bayramda tatlı seçimi ile fark yaratmak isteyenlere bu özel seçeneği de sunmak istedik. Tarif için hangi internet sitesine uğramanız gerektiğini artık biliyorsunuz!

BENZER TARİFLER

0 yorum: