EFSANE MEZE FAVA MEZESİ TARİFİ

03:45 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

 

Fava

merhabalar, bloğumda fava tarifi olmadığını fark ettim ve hemen yayınlamaya karar verdim.

Efsane bir mezedir fava..aslında fava haşlanmış ezilmiş her bakliyat için söylenir. Fakat biz sadece kuru bakladan olduğunu sanıyoruz ama böyle değilmiş. Bir de taze bakla içinden fava yapılıyor, o da ayrı bir güzel. Bu tarifi kaydedin lazım olur arkadaşlar. Misafir sofralarınızda eşsiz bir çeşit olacak. 

Herkese sağlık dolu günler dilerim. Bu arada instagram @dileklemutfakta hesabımı da takip etmeyi unutmayın.En altta youtube videomu ekledim, kanalıma da abone olursanız sevinirim. Videoyu izleyip paylaşabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim. 



Fava Tarifi
🌺 Malzemeler
🌺 1 su bardağı kuru bakla
🌺 1 fincan zeytinyağı
🌺 2 adet kesme şeker
🌺 1 tatlı kaşığı tuz
🌺 1 adet kuru soğan
🌺 Yarım limon kabuğuyla
🌺 Üzerini 3 parmak geçecek kadar su
🌺 Serviste teşkilat için
🌺 1 adet doğranmış mor soğan
🌺 2 yemek kaşığı zeytinyağı
🌺 Dereotu
🌺 Yapılışı
🌺 Bakla yıkanıp bir gece önceden ıslatılır, ( olmasa da olur )
🌺 Yıkanıp süzülür ve tencereye alınır, içine 1 adet soğan, limon, tuz, şeker, zeytinyağı konulur.
🌺 Üzerini üç parmak geçecek kadar su eklenip kaynamaya bırakılır
🌺 Kısık ateşte ara ara karıştırarak 1.5 , 2 saat pişirilir.
🌺 Koyulaşınca kaynar su ilavesi yapılır.
🌺 Son hali koyu bir çorba ya da boza kıvamında olmalıdır.
🌺 Piştikten sonra blenderdan geçirilir.
🌺 Servis tabağına bolca zeytinyağı dökülür ve fırça yardımıyla her yerine sürülür.
🌺 Üzerine fava dökülür ve tabak sallanır eşitlensin diye.
🌺 Ilındıktan sonra strecle üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletilir.
🌺 Servis için karelere bölünür, tabaklara alınır.
🌺 Dilimli halı İstanbul usulü, ezilmiş hali Ayvalık usulüdür.
🌺 Favanın üzerine kesilmiş kırmızı soğan serpilir, sonra zeytinyağı ve dereotuyla final yapılır.
🌺 Herkese afiyet olsun.

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
DİLEK TOKSOY/ DİLEKLE MUTFAKTA

youtube videomda ayrıntılı olarak izleyebilirsiniz.


BENZER TARİFLER

0 yorum: