Fırında Söğüş Patates

21:17 Dilek Toksoy 0 Comments

Fırında Söğüş Patates
Et yemeklerinin yanında muhteşem görüntüsü ve tadıyla yer alabilecek bir tarifi denedim ve sizlerle paylaşıyorum tabiki. Bu tarifi kızım http://www.devletsah.com/ sitesinde görmüş ve ille de deneyelim dedi. Bizde yaptık, gerçekten de görünüşüyle ve tadıyla harika oldu. Patatesin soframızdaki yeri tartışılmaz. Patatesle yapılan bir çok yemek var. Benim küçük kızım patates delisi diyebilirim. Bu tarifi her türlü et yemeğinin yanında sunabilirsiniz.


Malzemeler:
4 adet büyükçe patates
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
karabiber, pulbiber
kekik, fesleğen
tuz

Yapılışı:

Patatesleri iyice yıkayın ve kurulayın.Bir kesme tahtasına koyun. Patateslerin altına enine her iki yanına kalem koyun. Sebebi ise patateslerin eşit boyda kesilmesi için. Olabildiğince ince dilimler halinde kestiğiniz dilimlerin aralarına, zeytinyağında ezilmiş sarımsak,tuz,karabiber, pul biber, kekikle karıştırılmış sostan bir fırça yardımıyla sürün.Patatesleri fırın tepsisine dizin ve fırına verin. 200 derecede 1 saat pişirin.Sıcakken servis yapın. Afiyet olsun herkese..
FIRINDA SÖĞÜŞ PATATES
FIRINDA SOSLU PATATES
                                              SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLERDEN
                                                                                         DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: