Ekler Pasta Tarifi

00:01 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Ekler Pasta Tarifi
Bu akşam üstü kızımla bir kafede oturup  çay içelim dedik. İştahlı kızım, kafenin vitrininde gördüğü ekler pastadan da istedi. Tabi ki aldık ve yedik. Dur kızım dedim, ben akşama yapayım sana, uzun zamandır da yapmıyordum  ve bu akşam kızımla birlikte eğlene güle yaptık çok şükür. Bu tarif yıllar önce nereden yazdım bilmiyorum, defterimde yazılı duruyor. O tarife göre yazacağım. Hamur sıkacağım yoktu, ben de kaşıkla şekil verdim.

Ekler Pasta
Malzemeler:
Hamuru için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
İç Kreması İçin:
3.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
Kakaolu sosu için:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Önce hamuru yapmaya başlayalım. Bir bardak suyu bir tencereye koyun ve içine iki çorba kaşığı tereyağını, bir çorba kaşığı toz şekeri, bir tutam tuzu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bir su bardağı unu ekleyip hızlıca karıştırın. 5 veya 10 dk. kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp elinizle iyice yoğurun. Hamur biraz ele yapışmalı, ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmamalıdır.


Ekler Pasta

Şimdi fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp tepsiye sırayla dizin. 13 tane çıkardım ben. Önceden ısıttığınız 170 derece ısıda fırına verin. Fırında pişerken bir yandan içine koyacağınız sosu pişirmeye koyulun. Tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın. Kakaolu sosu da ayrı bir tencerede tüm malzemeleriyle karıştırıp pişirin.

Ekler Pasta


30-40 dk pişirin ve fırından alıp ılınmasını bekleyin. Kabaran hamur inecektir. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün ve içlerini beyaz sosla doldurun. Doldurduğunuz ekler pastaları cam bir servis tabağına dizin. 
En son işlem olarak kakaolu sosu ekler pastaların üzerine gezdirin. Evetttt pastamız servise hazırdır. 
Herkese afiyet olsun. Biz çok beğendik ve yaparken de pek eğlendik. Kızımla yemek yapmak çok zevkli oluyor.




Ekler Pasta
Bir an önce pişsin şu Ekler pasta
                                         SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                                   DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. pişen hamuru soğuyuncaya kadar fırında tutarsak (kapağı hiç açmadan) kesinlikle kabarık kalır..ellerine sağlık Dilek cim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ender'ciğim..hatırlattığın iyi oldu, ben yazmamışım..teşekkürler

      Sil