Bisküvili Portakal Jölesi

14:20 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

İki gündür bloğumla ilgilenmiyorum, gezmek daha güzel geldi açıkcası. Biraz gezdim, hava aldım, arkadaşlarımla vakit geçirdim. Portakal mevsimi bitmeden, portakallı bir tarif daha yapmak istedim. Sakarya'da otururken, karşı komşum Nuran hanımdan almıştım bu tarifi. Kolay olduğu için denemenizi tavsiye ederim. Siz kendinizden de bir şeyler katarak değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin, çikolata sos ilave edebilirsiniz, ya da krem şantiyle süsleyebilirsiniz. Haydi yapalım..
Bisküvili Portakal Jölesi

Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi ya da tahıllı bisküvi
3 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
8 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
Portakal dilimleri
fındık, çikolata süsü
Yapılışı:
Portakalları yıkayıp 3 su bardağı suyunu çıkartın ve tencereye dökün. 2 su bardağı suyu, toz şekeri, mısır nişastasını, limon suyunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırın. 3 dk. daha pişirip ocaktan alın. Cam olan büyük bir servis tabağına tenceredeki jölenin yarısını dökün. Üzerine bisküvileri dilediğiniz gibi dizin. İsterseniz aralarına dövülmüş ceviz serpebilirsiniz. Ben de yoktu serpemedim. Bisküvilerin üzerine kalan portakal jölesini de dökün. Dilimlediğiniz portakalları, üzerine dizin, fındık ve çikolata süsüyle süsleyin. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip, servis tabağına dilimleyin. Herkese afiyet olsun. 

Bisküvili Portakal Jölesi


Bisküvili Portakal Jölesi

Bisküvili Portakal Jölesi

Bisküvili Portakal Jölesi

Bisküvili Portakal Jölesi

Bisküvili Portakal Jölesi

Bisküvili Portakal Jölesi

Bisküvili Portakal Jölesi

Şimdi neden bu kadar çok fotoğraf koyduğum için bana kızacaksınız ama, şu güzelliğe bayıldım ve bütün fotoları paylaşmak istedim. Sizce de öyle değil mi..?..Portakal tadında kalın..

                                     SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                                   DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık enfes olmuş.Bende limonla yapıyorum, oda ekşili ekşili yazın ferah ferah yemesi güzel oluyor.Portakallar bitmeden bir de böyle denemek gerek.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum..Ama biliyomusunuz evde kızlar yemediler yaa..nedeni de bisküviyi sevmiyorlar..

    YanıtlaSil
  3. eti cinimsi bişiy olmuş bu :) ellerine sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVET YAA, ÇAKTIRMADAN ETİ CİNE BENZETMİŞİM..TEŞŞKRLER

      Sil
    2. EVET YAA, ÇAKTIRMADAN ETİ CİNE BENZETMİŞİM..TEŞŞKRLER

      Sil
  4. Üzüldüm kızların yememesine böyle bir lezzet yenmez mi hiç.Ben büsküvileri rondodan geçirip un haline getirip öyle koyuyorum arasına birazda dövünmüş fındık ekliyorum.belki öyle denerseniz kızlar yiyebilirler.sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. PEK SEVMİYORLAR BİSKÜVİ , KÜÇÜKEN BİSKÜVİ MAMMA YEMEKTEN BIKTILAR HERALDE..)AMA SİZİN YAPTIĞINIZ GİBİ DE GAYET GÜZEL OLUR, EMİNİM..TEŞŞKRLER

    YanıtlaSil