Bulgurlu Pazı Dolması

21:15 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

Bulgurlu Pazı Dolması
Pazardan pazı almıştım, ne yapsam diye düşündüm. Aklıma Antalya'lı bir arkadaşım geldi ve hemen onu aradım. Onlar bulguru çok kullanırlar yemeklerinde ve bana bulgurlu dolmasını yapmamı önerdi. Yani tarif ondan, yapması benden. Bugün de bana geldiler arkadaşlarım, hep beraber yedik. Çok beğendiler, umarım siz de beğenirsiniz. İki gündür bir şey paylaşamadım bloğumda, ama yaptığım yemeklerin fotolarını çektim. Ben yazayım, hatırları kalmasın. Bana kafayı yedin diyorlar, neden mi.. aklım fikrim yemek yapmak, yazmakmış..Bu da bir hobi arkadaşlar, çok görmeyin. Aslında ben ölünce kızlarım bakar ve yemek tariflerime ihtiyaçları olur diye düşünerekten başladım blog yazmaya. Asıl yapmak istediğim hayata dair yazılar yazmaktı, bakalım ne zaman ilham gelirse o zaman yazacağım. Sevgiler herkese..


Bulgurlu Pazı Dolması
Malzemeler:
1 bağ pazı demeti
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı un
maydanoz
tuz, karabiber, pul biber
taze nane
1 tatlı kaşığı tereyağı
sarımsaklı yoğurt
üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça ya da kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bir tencereye 2 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya, saplarını kesip yıkadığınız pazıları bir kere daldırıp çıkarın. Süzülmeleri için süzgece bırakın. Diğer tarafta bulguru üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve üstünü kapatıp 15 dk. bekletin, yumuşasın. Yumuşadıktan sonra soğanı incecik doğrayın. Salça, un maydanoz, tuz ve baharatlar ve biraz tereyağını ekleyip elinizle yoğurun. 
Pazı yapraklarını bu içle doldurup tencereye dizin. Üzerine bir su bardağı kaynar su dökün ve bir tabak örtün ki açılmasınlar. 10 dk ocakta pişirin ve piştikten sonra servis tabağına alıp soğumasını bekleyin. Bir sos kabında zeytinyağıyla salçayı biraz öldürüp sarımsaklı yoğurt döktüğünüz dolmaların üzerine gezdirin. Herkese afiyet olsun, arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum.

Bulgurlu Pazı Dolması

Bulgurlu Pazı Dolması



                                                     SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                                       DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Neşeciğim yanlışlıkla yorumunu sildim..kafam karmaşık..uykum geldi..hiç yemek yapasım yok...o yüzden eskilerle idare etsinler bitanem..öptümm

      Sil