Kıymalı Biber Dolması

22:19 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Kıymalı Biber Dolması
En sevdiğim yemeklerin başında biber dolması geliyor, ister etli, ister zeytinyağlı..bayılıyorum biberin pirinçle buluşmasına. Biber dolmasını en güzel rahmetli kayınvalidem yapardı. Ben de ondan öğrenmiştim yapmasını. Zaten dedim ya yemek yapmayı bilmeyen ben, kısa zamanda her türlü yemeği yapabilir oldum. Bu duruma ben bile çok şaşırdım, neden mi ..ben öyle evde yemek yapacak, soğan doğrayacak bir kız değildim. Ama yemek yemeyi seven bir aileye gelin gidince işler değişti. Bir de demek ki ben  de seviyormuşum yemek yapmayı ve de yemeyi.. Yine çok konuştum galiba, gelelim yemeğimizin tarifine. Bu tarif Bakiye Sultan'dan bana emanettir, başkasını tanımam. 

Malzemeler:
1 kilo yeşil dolma biber
1 su bardağı pirinç
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
maydanoz
tuz, karabiber, nane, kişniş
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Biberlerin başlarını bıçakla kesip, çekirdeklerini çıkarın. Ben çekirdeklerini yemeye bayılıyorum ve çok da faydalı, bilesiniz. Biberleri yıkayıp bir kenara alın. Bir yoğurma kabına kıymayı koyun. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kabınıza ekleyin. Daha sonra sırasıyla ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri, salçayı, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, tuzu ve baharatları karıştırıp bir güzel yoğurun. Bir miktar su koyup katı olmamasını sağlayın. 
Yoğurduğunuz içi biberlerin içine doldurun ve üzerine domates dilimleri koyup tencereye dizin. Yoğurma kabında salçalı su yapıp tencereye koyun ve tereyağı parçalarını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta ısıda , sonra kısık ısıda yaklaşık yarım saat pişirin. Dolmalar pişince servis tabağına alın ve sıcakken yiyin. Yanında ben mutlaka yoğurt yerim. Bu tarifte kıyma içim artmıştı ve bir adet patatesin içini oyup onu doldurmuştum. Herkese afiyet olsun, sevgiler

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı Biber Dolması


Kıymalı Biber Dolması

                                 SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                            DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. harika görünüyor, eminim lezzet de öyle. eline sağlık canım. sevgiler bana da beklerim:))))9

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim canım..sayfana üye oldum..çok güzel..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. kıymalısı da süper,ne yazık ki bizim evde etli pek pişmez,napalım ,her şey çocuklara göre ayarlarız. Yemek yapmak aslında çok zevklidir ,ellerine sağılık ve neşeli hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Evet, en sevdiğim yemeklerden biri..izmirdeyseniz buyrun beklerim..çocuklar sevmiyor mu etli..? benmkiler bayılır..size de iyi bir hafta geçirmenizi diliyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil