Nuraniye Tarifi
Nuraniye |
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz, karabiber
pul biber
dereotu
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp bir kaba rendeleyin. Tavaya hanavda dövdüğünüz sarımsakları ve yağı koyup biraz kavurun. Sonra rendelediğiniz kabakları ekleyin. kabaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Kavurma işlemi bitince ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra süzme yoğurdu, mayonezi, tuzu, cevizi, karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına koyup pul biber ve dereotuyla servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Nuraniye |
Nuraniye |
SEVGÄ°YLE PÄ°ÅžEN YEMEKLERDEN
DÄ°LEK'LE MUTFAKTA
bu tarz tarifleri çok beğeniyorum. İçersien salatalıkda rendeleyince çok yakışıyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşkrler Nursevin hanımcım..evett..hem kolay hem leziz hem de yararlı..yoğurtla her sebzeyi harmanlayabiliriz aslında..
SilÇok açım. Kabak bile yerim valla. Çok güzel görünüyor Dilek Ablacım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAh canımmm..açken bu kabak çok güzel gidiyo inan..) ama bu akşam yazabilirsem başka tariflerim de var..ağzının suyu akacak..)
SilBen de sık sık yaparım , bazen kavurmadan çiğden de yapıyorum çok lezzetli oluyor, ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilEvet Neşeciğim, çiğden de yiyorum ben..bir restoranda yemiştim ve çok hoşuma gitmişti..
SilEllerinize sağlık Dilek Hanım'cım. .Yogurda bende her sebzeyi yakistiriyorum..Ayşe Tüter tvde yapmisti yillar once ilgimi cekmisti havucla karisik yapiyorum bende..
YanıtlaSilDimi ama harikanoluyor..soğuk soğuk..teşkrler yorum için..sevgiler
YanıtlaSil